Deze dagelijkse gewoontes kunnen je orgasme beïnvloeden

Er zijn een paar dingen die je moment suprême kunnen beïnvloeden.

orgasme beïnvloeden

Wist je dat stress, maatschappelijke verwachtingen en andere factoren invloed kunnen hebben op je orgasme? Hoewel uit een onderzoek gebleken is dat vrouwen minder snel tot een climax komen dan mannen, zijn er ook een paar dagelijkse gewoontes die je moment suprême kunnen beïnvloeden.

Onderzoek

Uit onderzoek is gebleken dat slechts 25 procent van de vrouwen altijd een orgasme krijgt, tegenover 90 procent van de mannen. Dit betekent dat maar liefst 75 procent van de vrouwen niet elke keer klaarkomt of zelfs helemaal geen fireworks ervaart.

Daarnaast bleek uit een onderzoek, gepubliceerd in de Journal of Sex & Marital Therapy, dat 58 procent van de 913 ondervraagde vrouwen niet tot een orgasme komt door stress en angst. Hieronder nog een paar factoren die je hoogtepunt kunnen dwarsbomen en waar je eventueel aan kunt werken.

1. Je slaapt te weinig

Het krijgen van voldoende slaap, wat meestal tussen de zeven en negen uur per nacht is, schijnt een belangrijke factor te zijn voor je respons tijdens de sex. Althans, als we het onderzoek dat gepubliceerd is in The Journal of Sexual Medicine mogen geloven. Grote kans dat je niet genoeg rust krijgt, want volgens de Sleep Foundation worstelen velen met slaapproblemen.

2. Je fiets is de boosdoener

De meeste mensen pakken in Nederland sneller de fiets dan bijvoorbeeld een auto. De stalen ros is dan ook niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Maar wist je dat de fiets je orgasme in de war kan schoppen? Say what?!

Een onderzoek, uitgevoerd door het Texas A&M Health Science Center, toonde aan dat vrouwen die meer dan 10 kilometer per week fietsen een verlies van gevoel in het vaginale gebied kunnen ervaren. Echter, melden ze er wel bij dat dit kan gebeuren wanneer je stuur lager staat dan je zadel. Door druk die op dat deel van je lichaam wordt uitgeoefend, kan na verloop van tijd schade aan de bekkenbodem veroorzaken, wat uiteindelijk weer kan leiden tot een verlies van gevoel bij je private parts.

Toch zou je je niet moeten laten afschrikken van een goede fietstocht. Je kan namelijk gemakkelijk je stuur aanpassen, waardoor je voortaan gewoon rechtop aan het fietsen bent. Problem solved!

3. Je houdt dingen in

Als je de neiging hebt om dingen in te houden, dan kan dat je letterlijk tegenhouden in bed. De sleutel tot frequentere orgasmes? Volgens een studie, gepubliceerd in het tijdschrift Socioaffective Neuroscience & Psychology, heeft dit alles te maken met communicatie. Zo stelt de studie dat je een open communicatie zou moeten hanteren, waar je het belang van orgasmes, je seksueel verlangen en seksuele zelfwaardering bespreekt.

Natuurlijk kan het lastig zijn om tijdens de daad je mond open te trekken en te zeggen wat je wilt. Maar het is het waard om ervoor te zorgen dat ook jouw behoeftes worden gehoord, zodat je uiteindelijk tot een climax kunt komen.

4. Je drinkt teveel koffie

Dat koffie een energie booster kan zijn, valt niet te ontkennen. Maar wist je dat diezelfde energie, het je moeilijk kan maken om te ontspannen? Soms kan dit zelfs zo'n invloed hebben dat je moeite hebt om een orgasme te krijgen. Drink je meer dan drie koppen koffie per dag en lukt het je de laatste tijd niet om te ontspannen en in the mood te komen? Dan is het misschien een idee om je cafeïne-inname te verminderen. Het proberen waard, toch?

Bron: Bustle | Beeld: iStock

Lifestyle
  • Bustle
  • iStock