Zo zorg je voor je spieren na een intense work-out

Cruciaal voor een goed herstel van je lichaam na een pittige training.

Het afgelopen jaar zijn er veel veranderingen geweest. Enne, dat heeft hoogstwaarschijnlijk ook invloed op je dagelijkse routine gehad. Waar je voorheen naar je favoriete yogastudio, CrossFit-lesje of sportschool ging, zit je tegenwoordig op een matje in je woonkamer. Alles behalve motiverend, toch?

Sporten vanuit huis

De motivatie is, na een jaar binnenzitten, voor velen ver te zoeken. Logisch! Want alles is tegenwoordig vanuit je eigen huis. Het kan dan ook ontmoedigend zijn om, naast je werk en het huishouden, ook nog eens te gaan sporten in een eigenlijk te kleine ruimte. Het resultaat? Die ene work-out is maar moeilijk vol te houden.

Daarnaast vergeten de meesten vaak ook om een pittige work-out af te sluiten met een paar goede stretchoefeningen. Dit is van cruciaal belang om je lichaam goed te laten herstellen. Hoe je je lichaam goed verzorgt na een intense training? We geven je hieronder een paar tips.

1. Stretchen

Na een work-out voel je je meestal moe en uitgeput. Het laatste waar je waarschijnlijk zin in hebt, is om te blijven bewegen. Maar zoals we al eerder aangaven: stretchen is cruciaal voor een goed herstel van je spieren. Tijdens het rekken van je spieren, maak je namelijk de spanning (veroorzaakt door die intense work-out) in je spieren los en verbeter je de flexibiliteit. Daarnaast kan het ook gewrichtspijn voorkomen. Hoe lang je zou moeten stretchen? Ongeveer vijf tot tien minuten.

2. Masseren

Na je stretch sessie, kun je door gaan met het verzachten van je pijnlijke spieren. Hoe? Door de pijn weg te masseren. Dit kun je doen door hulpmiddelen zoals schuimrollers te gebruiken. Deze maken de knopen in je spieren los en stimuleren de bloedsomloop, waardoor je de volgende dag minder last kunt hebben van spanning en pijn in je spieren.

3. Voedingsstoffen

Een gebalanceerd dieet is key om je lichaam te laten herstellen. Naast een gezonde levensstijl met de juiste voedingsmiddelen die voor jouw lichaam werken, zou je eventueel na een training een eiwitsupplement kunnen toevoegen. Natuurlijk kun je ook meer eiwitten in je dag opnemen. Zorg er daarnaast ook voor dat je voldoende water drinkt.

Bron: Coveteur | Beeld: Dane Wetton

Laatste nieuws