8 tips om je lichaam lenteklaar te maken

Wil je jezelf deze lente ook fit en fris voelen? We hebben acht tips voor je.

De lente staat voor fris, jong leven. Wil je jezelf deze lente ook fit en fris voelen? Dit zijn acht tips om je lichaam lenteklaar te maken:

1. Ga naar buiten

Een zacht lentezonnetje of een aangename temperatuur trekken je automatisch naar buiten. Zoek ook vooral de frisse buitenlucht op als de zon niet schijnt of als de temperatuur minder aangenaam is. De zuurstof die je op deze manier binnenkrijgt, maakt dat je je meteen een stuk fitter en actiever voelt.

Als je ook nog eens lekker buiten gaat bewegen, is dat de perfecte manier om je lichaam optimaal voor te bereiden op dit heerlijke seizoen. Hierdoor verbetert namelijk je doorbloeding, waardoor je meer zuurstof binnenkrijgt en je lichaam afvalstoffen beter kan afvoeren. Ook dat maakt dat je energiepeil een flinke oppepper krijgt.

2. Profiteer van seizoensgroenten

Maak je lichaam lenteklaar door licht en fris te gaan eten. Dit seizoen biedt heerlijke, vitale seizoensgroenten als radijsjes, tuinkers en asperges. Stuk voor stuk verfrissende en voedzame producten die je lichaam juist in dit seizoen nodig heeft.

In dit artikel vind je een lekker recept voor aspergesoep en hier kun je een recept vinden van geroosterde asperges. Radijsjes en tuinkers voeg je gemakkelijk toe aan de salade of eet je zó uit je hand als snack. Deze groenten zijn koolhydraatarm en daarmee goed voor je gewicht. Wil je meer weten over koolhydraatarm eten, kijk dan hier.

3. Drink een groene smoothie

Een groene smoothie is een ideale manier om in één keer veel voedingsstoffen binnen te krijgen en je fris en energiek te voelen. Vooral als je verse groenten en fruit gebruikt en superfoods aan je smoothie toevoegt. In dit artikel vind je vijf superfoods die niet in je smoothie mogen ontbreken.

4. Ga voor een nieuw kapsel

Is je haar slap en dof? Zet de schaar erin en verwijder dode haarpunten voor een frisse look deze lente. Wil je je haar voller laten lijken, lees dan dit artikel. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om voor een geheel nieuwe haarlook te gaan.

Een nieuw kapsel kan er letterlijk voor zorgen dat je je een ander mens voelt. Het kan zelfs instant nieuwe energie geven. Probeer het eens!

5. Zacht lentevelletje

Met een scrub verwijder je dode huidcellen, zodat je grauwe winterhuid verdwijnt en je een zacht lentevelletje krijgt. Dat staat mooi in luchtiger kleding en schoenen. Maak je eigen douchescrub of koop een mild scrubproduct op basis van natuurlijke ingrediënten.

Na het scrubben verwen je je huid met een lekkere, hydraterende bodycréme voor een zijdezachte huid.

6. Let op je nachtrust

Jezelf lenteklaar maken betekent ook dat je op je nachtrust let. De dagen worden langer en daardoor is de verleiding groot om later op te blijven. Zorg dat je minimaal zeven uur goede slaap krijgt om iedere lentedag fris en uitgerust je bed uit te springen.

Lees hier welke 7 dingen ervoor kunnen zorgen dat je minder goed slaapt en wat je eraan kunt doen.

7. Hydrateer je lijf

Je lichaam hydrateren is een eenvoudige maar doeltreffende manier om je lichaam lenteklaar te maken. Met een gezonde vochtbalans voel je je namelijk lekker fit en energiek.

Hydrateren betekent vooral voldoende water te drinken, maar kruidenthee voegt ook lekker veel vocht toe aan je lijf. Vooral als de temperatuur in de lente stijgt, is het belangrijk om goed gehydrateerd te blijven.

8. Geef je lijf een milde detox

De lente is het ideale seizoen om je lichaam een milde detox te geven en je lijf te ontdoen van opgehoopte afvalstoffen. Ontdek 7 snelle manieren om je lichaam te detoxen en fit het voorjaar in te gaan.

Bron: Annemiek | Puur Figuur | Beeld: Hannah Skelly

Laatste nieuws