Aha! Met deze hack vind je je natuurlijke wenkbrauwvorm terug 

Het kost je maar een paar seconden.

wenkbrauwvorm

Als we een ding leerden over wenkbrauwtrends is het wel dat ze komen en gaan. Dachten we dat de fluffy brow in was? Lijkt de dunne lijn een comeback te maken. Kan leuk zijn, maar het is niet wijs om te veel af te wijken van je natuurlijke wenkbrauwvorm. Dit is hoe je kunt vaststellen wat die van jou is.

Vormgeven 

Met potloden, gel en wenkbrauw shapers kun je je brows precies zo vormgeven als jij wilt. Al houden pro’s wel graag vast aan een vuistregel: volg je natuurlijke arch. Al is het soms best lastig om die te ontdekken, want niet iedereen heeft een duidelijke peak. Sommigen hebben een rondere of rechtere wenkbrauw zonder specifieke hoeken, al is er altijd sprake van een lift in je brows.

Vorm achterhalen

Rechtere of vrij ronde wenkbrauwen hebben dus altijd een piek. Noted. Wenkbrauwexpert Joey Healy vertelt Mind Body Green dat je kunt achterhalen waar die van jou is, door goed te kijken naar de richting van je haren. Wenkbrauwharen wijzen namelijk naar boven waar jouw arch zich bevindt. Vaak is dit een hoek van 45 graden die daarna weer naar beneden gaat richting het einde van je wenkbrauw. Je piek is dus het punt vlak voordat je haren weer naar beneden hellen.

Hack

Daarnaast is er ook nog een simpelere methode om je arch terug te vinden. Make-upartiest Riku Campo gebruikt hiervoor een wenkbrauwpotlood. Leg voor deze truc het potlood tegen de zijkant van je neus. “Wijs het diagonaal van je neusgat naar de buitenrand van je iris”, legt hij uit. “Dit is waar je wenkbrauw moet pieken.”

De truc van Riku is een klassieker. Je brengt hiermee je natuurlijke wenkbrauwvorm in kaart volgens de kenmerken van je gezicht en het zorgt ervoor dat je wenkbrauwen symmetrisch blijven. Ideaal!

Beauty
  • Mind Body Green
  • Sophie Noble