Prins Harry nog steeds bang dat Meghan hetzelfde lot wacht als moeder Diana

"Ik wil de moeder van mijn kinderen niet verliezen", aldus de prins.

Harry en Meghan

Ze namen een flinke stap terug van het koningshuis en hoopten zo ook minder in the picture te staan bij de meedogenloze Britse pers. Toch is prins Harry er nog steeds niet helemaal gerust op dat zijn vrouw Meghan Markle is ontsnapt aan het lot van zijn moeder prinses Diana.

Vastbesloten om Meghan niet te verliezen

Dat we zoveel tijd doorbrengen op sociale media en alles geloven wat we voorbij zien komen, is iets wat prins Harry grote zorgen baart. Vooral omdat hij weet dat er online een hoop onwaarheden over zijn eigen gezin worden verteld. "Ik ben mijn moeder verloren door deze zelfgemaakte hondsdolheid, en ik ben vastbesloten om de moeder van mijn kinderen niet te verliezen door hetzelfde ding." Volgens Harry merken we niet wat een grote prijs er soms wordt betaald voor een leugentje op het internet. "Ik ken dit verhaal maar al te goed", aldus de hertog van Sussex tijdens een toespraak deze week bij een online panel van RE:WIRED.

Negatieve media-aandacht

Eerder dit jaar liet Harry ook al weten dat hij bang was dat de geschiedenis zich zou herhalen en dat hij Meghan zou verliezen aan de media, net zoals zijn moeder, prinses Diana, overleed toen ze achtervolgd werd door de pers. Het was voor hem één van de belangrijkste redenen om op te stappen als senior royal. Al leverde dat vertrek uit de koninklijke familie uiteindelijk nóg meer negatieve media-aandacht op. Vooral de term Megxit is iets wat prins Harry enorm stoort, zo laat hij weten tijdens het online panel. "Misschien weten mensen dit, misschien wel niet, maar de term Megxit was en is vrouwonvriendelijk. Het is gecreëerd door een online trol, groter gemaakt door koningshuisverslaggevers en daarmee gegroeid tot iets wat iedereen gebruikt. Maar het begon ooit eens bij die trol."

Andere waarheid

"Binnen één huishouden heb je soms wel drie of vier verschillende versies van de realiteit", constateert prins Harry. "Maar als we ons meer bewust zijn van ons digitale dieet, van wat we elke dag binnenkrijgen, dan zouden we ons misschien meer bewust zijn van wat we doorgeven, wat we laten, wat we eigenlijk in ons opnemen en hoe dat ons denken beïnvloedt", besluit hij. Dezelfde dag liet ook Meghan Markle zich kritisch uit over de media, met name over roddelbladen. "Die zouden net als een pakje sigaretten eigenlijk met een gezondheidswaarschuwing moeten komen."

Celebrity
  • Nine, Beau Monde
  • BrunoPress