doDisplay('div-gpt-ad-MarieClaireNL_below_menu_allpages');

Healthy Sisters Rachida en Najima over de ramadan: ‘Het is echt een maand van lief voor elkaar zijn’

Dit jaar vindt de ramadan plaats van dinsdag 13 april tot woensdagavond 12 mei. 
doDisplay('div-gpt-ad-MarieClaireNL_below_image_article');
ramadan healhty sisters

Mensen motiveren en inspireren om gezond te eten is iets wat zussen Rachida en Najima al jaren doen met hun platform Healthy Sisters. Al zijn ze vanaf vandaag een maand lang de Fasting Sisters. De ramadan is namelijk begonnen en daarover vertellen de Nederlands - Marokkaanse bloggers graag meer.

doDisplay('div-gpt-ad-MarieClaireNL_in-content_top_article');

Verantwoord genieten

Of je nu meedoet aan de ramadan of niet, iedereen kan zich voorstellen dat er een hongergevoel aanwezig is zodra het vasten verbroken mag worden. “De ramadan is eigenlijk een beetje zoals kerst”, vinden de zussen. “En dan is het 30 dagen lang lekker eten.” Toch proberen Rachida en Najima het niet te gek te maken. “Wij proberen wel 30 dagen lang lekker te eten, maar dan wel op een heel gezonde en verantwoorde manier.”

Elke dag wordt het vasten verbroken door een dadel te eten, een belangrijk ritueel tijdens de ramadan. “Profeet Mohammed verbrak zelf het vasten met het eten van dadels”, weten de zussen. Bovendien bevat het fruit ook veel gezondheidsvoordelen. “Dadels bevatten veel energie, omdat er van nature veel suikers inzitten. De fruitsoort is ook een bron van vezels, dat je lichaam tijdens het vasten extra goed kan gebruiken.”

Maand vol reflectie en lief zijn

Er wordt nog weleens ten onrechte gedacht dat de ramadan alleen draait om een maand lang niet eten en drinken op bepaalde momenten, “maar het gaat eigenlijk veel dieper dan dat”, leggen Rachida en Najima uit. “Ramadan is een maand van reflectie, ramadan is een maand vol bezinning. Ramadan is ook echt een maand van lief voor elkaar zijn, lief voor de omgeving zijn.”

Dertig dagen lang niet eten en drinken klinkt pittig. Het is voor het duo juist de reflectie in deze maand die hen erdoorheen sleept, bezinning waar het leven echt omdraait. “Waar word je echt gelukkig van? Maar ook denken aan anderen. Denken aan dankbaarheid, wat ik heb, in plaats van altijd maar denken aan wat je niet hebt. En dat komt in die maand meer dan ooit tot uiting.”

Healthy Sisters Najima en Rachida bereiden een heerlijke én gezonde maaltijd voor.

Ramadan tijdens corona

Tijdens de ramadan is samenzijn ook een belangrijk onderdeel, maar daar steekt Corona dit jaar – net als vorig jaar – een stokje voor. “Vorig jaar hebben we natuurlijk de ramadan ook in deze Covid-periode beleefd. Ik heb een hele rustige maand beleefd. Het delen ging meer dan ooit, omdat je dan toch aan het koken bent en dan ging je toch weer langs mensen om dingen te laten proeven. Het fijnste aan de ramadan is dat je meer dan ooit aan anderen denkt. De bedoeling is dat je dat natuurlijk ook gedurende het hele jaar doortrekt, maar in zo’n maand ben je je daar natuurlijk veel meer van bewust.”

Interieur

Tijdens de ramadan wordt daarnaast ook aandacht besteed aan het interieur. "Ik vind het echt ontzettend belangrijk om met het Suikerfeest, ramadan mijn huis echt aan te kleden, dat de kinderen ook weten “hey er is iets speciaals”. Ik denk eigenlijk altijd van tevoren “Wat wordt het thema dit jaar?”, “Wat zijn de kleuren?” en ja… dit jaar mogen wij dat met Westwing doen. Hoe leuk is dat!"

Ben je nieuwsgierig geworden naar het interieur van Rachida? Logisch, wij ook! Je bekijkt hieronder een aantal prachtige foto's van haar interieur, dat ze in samenwerking met Westwing kon inrichten. Enne, de items kun je vanaf vanavond ook zelf in huis halen! Klik HIER om doorverwezen te worden naar de site van Westwing.

doDisplay('div-gpt-ad-MarieClaireNL_in-content_bottom_article');