Met deze hacks kun je je rimpels verminderen 

Je kunt Moeder natuurs onvermijdelijke processen met deze tips vertragen.

Lees ook

Hoewel we de veroudering van onze huid niet tegen kunnen houden, vertragen we het proces graag. Neem nu rimpels. Er zijn verscheidene manieren hoe je ze kunt voorkomen, maar ze baten niet allemaal. Laten de kraaienpootjes, fronsrimpels en marionettenlijnen al voorzichtig van zich zien? Probeer dan deze trucjes om die wrinkles te verminderen.

Slaap op een zijden kussen

Niet alleen beter voor je haar, maar ook voor je huid. Slapen op een zijden kussensloop heeft zo z’n schoonheidsvoordelen. Je haar wordt er minder vet van en het klit ’s ochtends minder. Ook kunnen de vezels in zijde fijne lijntjes en rimpels voorkomen. Dr. Sana Younas is in ieder geval enthousiast. “Zijde bevat natuurlijke vezels die bestaan uit aminozuren die veroudering van de huid tegengaan”, vertelt ze aan SheFinds. Handig!

Retinol

Als je een beetje thuis bent in gezichtscrème-ingrediënten, hoorde je vast al eens van retinol. Van dit ingrediënt is bewezen dat het de elasticiteit van de huid verbetert en dat het rimpels kan verminderen. Retinol kan ervoor zorgen dat je opperhuid dikker wordt. Dit heeft verscheidene voordelen. Het verbetert de bloedstroom en het verhoogt de productie van collageen en elastine. Het is ook nog eens makkelijk om te gebruiken, want je hoeft alleen maar een retinolhoudende crème op je huid aan te brengen.

Note: als je voor het eerst retinol in je skincare routine opneemt, kan het dat je huid hier behoorlijk aan moet wennen. Het kan voor roodheid en irritatie zorgen, maar volgens verpleegster Jill Canes gaat dit vanzelf weer over.

Twee minuten-regel

Rimpels zijn veel zichtbaarder wanneer de huid uitgedroogd is. Een gehydrateerd huid zal er daarom strakker en stralender uitzien. Dermatoloog Todd Minars stelt dat je na een douche je huid zo snel mogelijk van een vochtinbrengende crème moet voorzien. “De huid is na het douchen het meest gehydrateerd”, stelt hij. Je moet hierom je huid niet de kans geven om uit te drogen, want dit risico ligt wel op de loer. “Ik raad mijn patiënten aan om binnen 2 tot 3 minuten na het douchen vochtinbrengende producten aan te brengen.”

Bron: Shefinds | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Welke soort pony het beste bij jouw gezichtsvorm past

Ideaal als je even wat anders met je haar wilt.

Moet je tijdens een sollicitatie je side hustle benoemen?

Van af en toe een evenement organiseren tot kleding verkopen in je eigen webshop.
capsulegarderobe

Zo stel je een goede basis samen voor je capsulegarderobe

Enkele tips + welke items je het beste kun opnemen in je kerncollectie.

Zie ook