Mooie lingerie dragen kan een positief effect hebben op je mentale gezondheid 

Ook als jij de enige bent die het ziet! 

Sinds we zoveel mogelijk thuis moeten werken, wordt de beha door de thuiswerker steeds vaker achterwege gelaten. Zo oncomfortabel, die beugels. Toch kan het ook een heel fijn effect hebben op je gemoedstoestand als je tóch die bra aantrekt.

Niet alleen voor je partner

Veel vrouwen dragen alleen mooie lingerie als het is om een partner te verleiden. En dat is best wel een gemiste kans, want lingerie heeft een boostend effect op je mentale gezondheid.

“Lingerie of sexy ondergoed werd vroeger gezien als iets wat je voor een partner deed. Maar we leven in tijden van empowerment”, vertelt psycholoog Danielle Forshee aan Huffpost. Volgens de psycholoog moeten vrouwen zichzelf ook de moeite waard vinden om mooie beha's en slips te dragen. “We kunnen het dragen wanneer we maar willen, hoe lang we maar willen en op elk moment van de dag.”

Ook wanneer je momenteel in een sex drought zit kan het voordelen hebben om prachtig ondergoed te dragen. Uit onderzoeken, die weliswaar gelimiteerd waren, blijkt dat onze mentale gezondheid een boost krijgt als we mooie lingerie dragen, ook wanneer er geen speciale gebeurtenis op de planning staat. Het gaat daarbij niet eens om kanten of supersexy setjes. Voorop staat dat jij vindt dat iets mooie lingerie is.

Zelfvertrouwen en zelfrespect

“Het dragen van ondergoed van goede kwaliteit of mooie lingeriesetjes geeft ons zelfvertrouwen en zelfrespect een boost, zelfs als niemand het ziet”, vertelt gedragspsycholoog Carolyn Mair. “Als we ons zelfverzekerd voelen, kunnen we er fysiek aantrekkelijker uitzien, omdat we dan de neiging hebben om anders te gaan staan, lopen of spreken.”

Op het moment dat je een mooi setje aantrekt kun je onmiddellijk een gevoel van vrouwelijkheid, seksuele bevrijding en empowerment ervaren. Dit kan uiteindelijk ons gevoel van eigenwaarde vergroten. “Als je mooie lingerie associeert met kracht, zelfvertrouwen of aantrekkelijkheid, voel je je ook sneller krachtig en aantrekkelijk als je het draagt”, voegt psycholoog Kate Nightingale daaraan toe.

Veel onderzoeken naar vrouwen en ondergoed zijn er (nog) niet gedaan. Wel vond er in 2006 eentje plaats die we het noemen waard vinden. Uit dit onderzoek naar lingerieconsumptie en vrouwelijkheid bleek dat vrouwen ondergoed zagen als iets waarmee ze hun identiteit konden veranderen van saai naar gedurfd. Het was iets waarmee ze innerlijke verlangens en instincten konden uiten. Daarnaast voelde het als een veilige manier om jezelf op deze manier te uiten. Niemand kan namelijk een oordeel vellen over iets dat hij of zij niet kan zien.

Bron: Huffpost | Beeld: iStock

Laatste nieuws