Slechte tekenen die je nooit mag negeren in een relatie 

Of je nu al een jarenlange relatie hebt of pas met iemand datet. 

slechte tekenen

Liefde maakt blind is een eeuwenoud gezegde dat ook vandaag de dag nog altijd fanatiek wordt aangehaald. Het gaat immers nog altijd op. Als je smoorverliefd bent, is het soms moeilijk om bepaalde ongezonde tekenen in een relatie te spotten. Laat staan om ze aan te kaarten.

Alert zijn

Een oogje dichtknijpen is niet ongewoon als je net met iemand samen bent of als je gek op iemand bent. We hebben allemaal imperfecties en dingen waar we aan moeten werken, zo beaamt ook relatietherapeut Aimee Hartstein. “Maar je moet wel alert zijn op bepaalde gebreken, want het is erg onwaarschijnlijk dat die zaken veranderen zonder zelfbewustzijn en toewijding”, vertelt ze aan Well and Good. Daarbij gaat het om de volgende zaken:

Jullie gaan niet oplossingsgericht om met conflicten

Ruzie kunnen maken in een relatie is bijna net zo belangrijk als het goed met elkaar kunnen vinden. Of eigenlijk: het vermogen om ruzies op te lossen. Zelfs in de beste relaties vinden weleens woordenwisselingen plaats. Het zit ‘m erin dat jullie problemen kunnen bespreken en die op een eerlijke manier kunnen oplossen, zodat die ruzie geen terugkerend element in jullie relatie wordt.

Je partner is te hecht met familie

Het is vaak fantastisch als je geliefde het goed kan vinden met z’n familie, maar in bepaalde gevallen kan die band jullie relatie belemmeren. “Het is niet goed als je met iemand datet die erg hecht is met zijn of haar ouders of broers en/of zussen”, vertelt Hartstein. “Het kan daardoor moeilijker voor hen zijn om een echte band op te bouwen met een nieuwe partner. Het is daarentegen ook niet goed als iemand geen contact meer heeft met familie. Een gezonde balans is het beste.”

Je partner houdt je weg bij jouw familie

Familie en een nieuwe partner kunnen soms een tricky combinatie zijn. Soms kan het voor wat ongemak zorgen. Slaat je lief familieaangelegenheden liever een keertje over, dan is dat best prima. Probeert je partner je weg te houden bij je familie? Dan is dat een enorm slecht teken. Relatie-expert Susan Trombetti benadrukt dat je voorzichtig moet zijn als je partner jou een schuldgevoel aanpraat als je tijd met je familie wilt doorbrengen. “Ze claimen dat je niet loyaal bent als je tijd met familie wilt doorbrengen. Wees ook op je hoede als je vrienden en familie je significant other niet mogen. Soms zien zij dingen die jij zelf niet ziet.”

Je partner kan het niet vinden met bazen of collega’s

Het is normaler dan normaal dat iemand het niet kan vinden met een specifieke collega of een baas. Kan je partner het met niemand op de werkvloer vinden, dan is dat volgens Hartstein iets waar je wel op moet letten. Het hoeft geen red flag voor jullie relatie te zijn, maar het kan jullie toekomst samen wel beïnvloeden. “Als je partner het nooit kan vinden met mensen op het werk, zal diegene waarschijnlijk een onbetrouwbare carrière krijgen, wat niet handig is als je samen een leven probeert op te bouwen.”

Extreme jaloezie

Of we het nu willen of niet, we zijn allemaal weleens overrompeld door een jaloers gevoel. Het overkomt de besten. Kampt je partner met extreem jaloerse gevoelens? Dan kan dit jullie relatie zeer negatief beïnvloeden. Volgens Trombetti kun je in dat geval een relatie het beste beëindigen. “Je hebt geen andere keus”, vindt ze. “Het is niet gezond. Deze persoon heeft problemen en moet die eerst oplossen voordat ze een relatie aangaan.”

Lifestyle
  • Well and Good
  • Andrik Langfield