Dit jaren ’90 item maakt een grote comeback deze zomer

Uiteraard in een moderne jasje gestoken.

Trends komen en gaan, maar uiteindelijk keren ze (bijna) altijd een paar decennia later weer terug. Uiteraard in een moderne jasje gestoken. Enne, er is nu een item uit de jaren '90 die ook zijn terugweg gevonden heeft. We hebben het over de 'rokjes die shorts zijn', oftewel skorts.

Terug in de tijd

Wist je dat skorts oorspronkelijk ontworpen zijn om het fietsen voor vrouwen comfortabeler te maken? Ze waren back in the days verre van modieus. Zo werd het, volgens The Atlantic, in het Victoriaanse tijdperk als “atletische kleding” beschouwd. Aan het einde van dit tijdperk veroorzaakte de skort enige opschudding. Waarom vraag je je af? Omdat het kledingstuk niet alleen de enkels van een vrouw blootstelde, maar ook de weg vrijmaakte om minder bedekkende kleding tot bloei te laten komen.

Herinner jij je als kind uit de jaren '90 en '00 ook het vooral comfortabele item? Dan hebben we goed nieuws, want they're back!

Handig

Je hebt vast weleens meegemaakt dat je je rokje, terwijl je aan het fietsen was, moest vasthouden. Grappig voor een keer, maar daarna is het vooral irritant. Dus eerlijk toegegeven: de skorts zijn in ons fietsland een handige uitvinding. Hoewel de trend dus eeuwen teruggaat, herinneren we 'm vooral uit de jaren '90. Het item was niet weg te denken uit je garderobe en het lijkt erop dat menig modeliefhebber de trend in 2021 weer omarmt heeft. Scroll naar beneden voor je dagelijkse dosis fashion inspiratie.

Bron: InStyle | Beeld: BrunoPress, Instagram

Laatste nieuws