Op deze manier pas je je skincare routine aan op warmer weer

Je huid heeft iets andere verzorging nodig tijdens warmere temperaturen.

Voor de meesten van ons is skincare een ritueel om de dag mee te beginnen en om de dag weer mee te eindigen. There’s no doubt dat de combinatie van juiste producten je huid ondersteunt en verzorgt. Houd er alleen wel rekening mee dat we er in de lente wel een andere routine op na moeten houden dan in de winter.

Routine aanpassen

Spring has begun. Sterker nog, de meteorologische lente arriveerde al een tijdje geleden in ons land. Inmiddels is juni bijna hier en mogen we toch wel een keer zomerse(re) temperaturen verwachten. In dat geval is het zeker wijs om je skincare routine te updaten, zo vindt ook dermatoloog Ted Lain.

“De lente heeft een hogere luchtvochtigheid en hogere temperaturen, wat een aanpassing van je bescherming tegen de zon en je antiverouderingsregime vereist”, vertelt Lain aan Real Simple. Wat die veranderingen dan zijn? Wij sommen ze op.

Exfoliëren 

Scrubde je je gezicht nog niet? Dan is het zeker goed om dit in je huidverzorgingsroutine op te nemen, en dat hoeft niet dagelijks. Wekelijks is genoeg. “Veel mensen scrubben in de winter niet, want het kan de huid verder uitdrogen”, weet dermatoloog Hadley King. “Maar naarmate het weer warmer wordt en de luchtvochtigheid toeneemt, zijn we beter in staat om zuren en andere ingrediënten in scrubs te verdragen.” King noemt de lente “primetime om weer te beginnen met exfoliëren.”

Kies een minder vette vochtinbrengende crème

In de winter wordt onze huid sneller droog en is het niet zo gek dat we kiezen voor een vettere gezichtscrème. In de lente hebben we deze vette producten echter minder nodig. Dr. King raadt dan ook aan om te kiezen voor een minder vette vochtinbrengende crème.

Ga voor een sterkere zonnebrand

Verscheidene dagcrèmes zijn al voorzien van een SPF van 15, maar erg veel heb je daar niet aan. Zeker niet nu de zon sterker is en langer schijnt. “Uv-stralen zijn in de zomer sterker”, vertelt Dr. Lain. “Kiezen voor een SPF van minstens 50 is key om te zorgen voor voldoende bescherming tegen de zon in het voorjaar en in de zomer.”

Lenteschoonmaak

Gebruik je al een heel seizoen (of langer) dezelfde beautyblenders en kwasten? Dan is het volgens Dr. King ook helemaal niet zo’n slecht idee om een beauty lenteschoonmaak in te lassen. Volgens de dermatoloog zijn onze beauty tools bronnen van bacteriën en die kunnen je huid irriteren. Reinig je kwasten en vervang spullen die je al erg lang gebruikt to get ready for summer!

Bron: Real Simple | Beeld: iStock

Laatste nieuws