Dit kan de reden zijn achter een trillend ooglid

We zetten de vijf meest voorkomende oorzaken voor je op een rij.

Lees ook

Heb je ook weleens last gehad van een trillend ooglid? Super vervelend, maar no worries! Dit fenomeen komt namelijk vrij vaak voor. Er zijn talloze triggers die deze trekkingen kunnen veroorzaken. Welke dit zijn? We zetten er een paar voor je op een rij.

Trillingen

Als je oogtrekkingen aanhoudend zijn en oncontroleerbaar trillen, dan is het verstandig om even langs de huisarts te gaan. Duurt deze eye twitching niet heel lang en heb je er sporadisch last van? Dan is de kans groot dat het aan je levensstijl ligt. Enne, voor dat laatste zochten we de vijf meest voorkomende oorzaken van die trillingen voor je op. Komen ze:

Stress

Door de pandemie hebben velen een zekere mate van stress ervaren. Volgens Dr. Brad Brocwell is hoge stress een van de belangrijkste oorzaken van een trillend ooglid. “Als je een zenuwtrek voelt opkomen, probeer dan de stressfactor te verminderen of weg te nemen. Dit kan betekenen dat je grenzen stelt, dat je tijd vrijmaakt om te sporten, dat je elke dag afsluit met meditatie of dat je een rustgevende warme douche neemt. Wat je ook doet, zorg er in ieder geval voor dat het je stress vermindert”, adviseert hij aan Byrdie.

Vermoeide ogen


Breng je veel tijd door op je telefoon, tablet of comupute? Volgens Brocwell zou je dan de 20-20-20 regel in gedachten moeten houden, om vermoeide ogen en mogelijke trillingen te voorkomen. “Kijk om de 20 minuten weg van je scherm en kijk minstens 20 seconden naar een voorwerp op 20 meter afstand. Dit geeft je ogen de kans om zich te resetten en zou vermoeide ogen moeten verminderen.”

Slaaptekort

Het kan ook zijn dat je niet goed uitgerust bent. Zo geeft de arts aan dat het trillen van je ogen een teken kan zijn dat je een paar uurtjes extra zou moeten slapen. Hoewel het voor iedereen anders is hoeveel uur je zou moeten slapen, raadt de National Sleep Foundation aan dat een gezonde volwassene tussen de zeven en negen uur slaap per nacht zou moeten krijgen.

Teveel cafeïne

Het goedje kan helpen om je net wat meer energie te geven, maar het kan ook leiden tot trillende oogleden. Merk je dat je ogen regelmatig beginnen te trillen na een paar koppen koffie? Probeer dan om minder cafeïne in te nemen, door minder koppen koffie per dag te drinken. Het proberen waard, toch?

Droge ogen

Volgens interne arts, Vivek Cherian, kunnen super droge ogen de trillingen veroorzaken. Droge ogen kunnen trouwens, volgens de arts, makkelijk verholpen worden met oogdruppels – die je gewoon bij drogist kunt vinden.

Bron: Byrdie | Beeld: Chermiti Mohamed

Laatste nieuws

Zie ook