Deze LinkedIn hacks wil je weten als je op zoek bent naar een baan

Met deze tips val je veel meer op!

Lees ook

LinkedIn, wie heeft er inmiddels geen profiel op de sociale netwerksite? We gebruiken het allemaal als een online cv, maar het platform leent zich voor wel meer dan dat. Zo kun je LinkedIn inzetten om je job hunt gerichter en makkelijker te maken.

Solliciteer niet meer als al veel mensen hebben gesolliciteerd 

Bij veel vacaturesites kun je niet zien hoeveel sollicitanten al een brief stuurden naar dat ene bedrijf. Als mensen via LinkedIn solliciteren op een vacature, kun je daarentegen wel zien hoeveel mensen er al op reageerden. Recruiter en TikTokker Rob Cancilla adviseert om niet meer te reageren als een vacature al veel reacties heeft gekregen. Focus je op de openstaande banen die nog weinig reacties kregen, iets wat op LinkedIn helemaal niet zo lastig is. Zo kun je filteren op vacatures waar nog weinig reacties op kwamen. Je hoeft hiervoor alleen maar ‘early applicant’ tussen aanhalingstekens in de search bar van LinkedIn te typen.

@rob_cancilla

#jobsearchtips #jobsearch #linkedin

♬ FEEL THE GROOVE – Queens Road, Fabian Graetz

Zet meer dan een functietitel in je headline

Om recruiters aan te trekken, is het verstandig om meerdere dingen in je headline op te nemen dan slechts je functietitel. Je kunt een marketingmanager zijn, maar voor recruiters spring je er dan niet uit. “Je kunt veel meer uit je headline halen door dingen als ‘expertise in X’ aan je headline toe te voegen”, vertelt Cancilla op zijn TikTok-kanaal. De recruiter vertelt dat dat soort headlines zijn aandacht veel meer trekken en dat hij dan sneller is geneigd om op iemands profiel te klikken.

Behaal LinkdIn-certificaten

Wist je dat het mogelijk is om op LinkedIn certificaten van je skills te behalen? Nee? Well, bij dezen. Als je naar je eigen profiel gaat, zie je onder vaardigheden en omschrijvingen een knop met 'Quiz doen'. Voormalig recruiter Jackie Cuevas raadt aan om dit zeker te doen. “Je voegt zo informatie toe waarmee je een recruiter helpt om vast te stellen of je een goede kandidaat bent. Het is een aanvulling op je cv en op je LinkedIn.”

@jackiecaves

Have you done these yet? 🤯 #linkedin #skills #jobs #careertips #learnontiktok

♬ Waterdrop – Clutch

Laat een persoonlijk berichtje achter bij een connectieverzoek

Je netwerk uitbreiden is iets wat we allemaal graag doen. Met een connectieverzoek op LinkedIn is dat zo gedaan met een klik op de knop. Voorkom alleen dat iemand jou meteen weer vergeet en stuur diegene een persoonlijk berichtje wanneer je het verzoek doet. Dat hoeft niet ingewikkeld te zijn. Vertel kort wie je bent en waarom je hem of haar graag aan je netwerk wilt toevoegen. Easy as that!

Verstuur spraakberichten

Niet veel mensen weten het, maar de LinkedIn-app biedt je de mogelijkheid om een Voice Direct Message te versturen. Om de aandacht van een professional te trekken, met wie je al een connectie bent, zou je een spraakbericht kunnen sturen, zo tipt Cancilla. Eng is dat misschien wel een beetje, maar volgens de recruiter is het een slimme move. “De meeste mensen gebruiken het niet, dus ik garandeer dat je eruit zult springen.”

Cancilla wil nog wel benadrukken dat dit niet een manier is om het eerste contact te leggen. Doe dit alleen als je al een connectie met iemand bent. “Je kunt iets zeggen als: ‘Wat fijn dat wij nu een connectie zijn op LinkedIn. Dit is waarom ik graag een connectie wilde vormen.’ Een persoonlijke boodschap van 10 tot 30 seconden is meer memorabel dan een berichtje.”

Bron: Huffpost | Beeld: BrunoPress | Video: TikTok

Laatste nieuws

Welke soort pony het beste bij jouw gezichtsvorm past

Ideaal als je even wat anders met je haar wilt.

Moet je tijdens een sollicitatie je side hustle benoemen?

Van af en toe een evenement organiseren tot kleding verkopen in je eigen webshop.
capsulegarderobe

Zo stel je een goede basis samen voor je capsulegarderobe

Enkele tips + welke items je het beste kun opnemen in je kerncollectie.

Zie ook