Ai: dit gebeurt er met je lichaam als je constant je buik inhoudt

Het is niet alleen onnodig, het is ook nog eens erg ongezond.

Buik inhouden

'Ieder lichaam mag er wezen', is een boodschap waar wij helemaal achter staan. Helaas hebben veel mensen nog steeds het idee dat ze er beter uitzien als ze hun buik de hele tijd inhouden. Dit is niet alleen totáál onnodig, het is ook nog eens slecht voor je gezondheid.

Nadelige effecten

Voor je mentale gezondheid is het niet goed om je buik in te houden, maar ook voor je fysieke gesteldheid is het niet verstandig. Op dat laatste wil sekstherapeut Rosie Rees graag ingaan. Aan Body and Soul legt de therapeut uit waarom je dat écht niet meer moet doen. Het kan namelijk twee zeer nadelige effecten op je lichaam hebben.

Een van die dingen is het bemoeilijken van je ademhaling. 'Probeer eens diep adem te halen als je je buik inhoudt. Waarschijnlijk kun je dan niet goed inademen', vervolgt Rees. Doordat je niet goed kan inademen, creëert dit stress voor je lichaam. Zeker als je dit langere tijd doet.

Bekkenbodem

Een ander ding dat gebeurt, is dat je je bekkenbodem activeert. Of eigenlijk over-activeert. Dit is volgens Rees dan ook een reden waarom vrouwen soms problemen kunnen hebben met het bereiken van een hoogtepunt tijdens het bedrijven van de liefde. Rees’ advies voor alle vrouwen luidt dan ook: stop ermee en houd van je lichaam zoals het is. Amen!

Lifestyle
  • Tips en Weetjes, Body and Soul
  • Jessie Shaw