Kom je 's nachts moeilijk in slaap door de hitte? Dit kan de oplossing zijn

Waarschijnlijk niet het eerste ding waar je aan zou denken.

slaap hitte

Hoewel we intens genieten van het zonnetje en de warmere temperaturen, is er één ding waar we iets minder blij van worden: het gezweet ‘s nachts. Raampje open, een dunne deken, geen deken, ventilator aan, we hebben het allemaal al geprobeerd. En helaas zonder al te veel succes. Gelukkig kwamen we deze ultieme hitte-hack op TikTok tegen. Het enige wat je nodig hebt om de hitte ‘s nachts tegen te gaan is, jawel, een kruik!

Kruik

Een kruik trekken we vaak uit de kast als het weer eens die tijd van de maand is (dames, jullie snappen ons) of als onze darmen het zwaar hebben. Een warme kruik op de buik doet vaak veel goeds. Maar ook om de hitte te verslaan werkt-ie als een tierelier, in ieder geval als we TikTokker Sam Batterson mogen geloven.

Gekoeld bed

Zij vult haar kruik met lauw water en stopt ‘m overdag in de vriezer. Een uur voordat Sam gaat slapen, haalt ze de kruik uit de vrieskast en stopt deze in haar bed. Zodra ze klaar is om naar bed te gaan, stopt ze de koude kruik in haar kussenhoes, waardoor ook deze lekker koel is. Het resultaat? Een heerlijk afgekoeld bedje. De kruik blijft nog wel een tijdje koud, dus je zult merken dat je makkelijk in slaap komt, ondanks de hete temperaturen.

Waarschuwing

Wil je deze TikTok-hack nou zelf proberen? Dan heeft Sam nog wel een paar waarschuwingen voor je. Ten eerste is het belangrijk dat je dit niet te vaak doet. Het ijs kan de kruik namelijk beschadigen. Ook moet je niet te veel water in de kruik gieten. Vul ‘m tot maximaal twee derde vol. Tot slot is het verstandig om de koude kruik niet tegen je lichaam aan te houden, omdat je zo het risico loopt op ijsbrandwonden.

@sambatterson5

Summer hack !! Especially for us in the UK 🤣 ##heatwaveuk ##heatwavehacks ##summer ##foryou ##foryoupage ##fyp ##hackstiktok ##hacksoftiktok ##lifehack ##heat

♬ original sound - Sam Batterson
Misschien ook voor jou:
Deze 7 dingen kunnen ervoor zorgen dat je minder goed slaapt
Lifestyle
  • Dingen voor Vrouwen
  • iStock
  • TikTok