6 redenen waarom je de hoop op liefde niet moet opgeven

Na 50 dates nog niet de ware gevonden? Geef de moed niet op.

Liefde

Je bent aan het daten en stelt je open voor de liefde, maar helaas is de prins of prinses op het witte paard nog niet voorbijgekomen. Hoewel liefde en de zoektocht ernaartoe spannend en exciting kan zijn, kan het ook behoorlijk frustrerend zijn als het niet lijkt te lukken. Maar houd de moed er zeker in, want ook voor jou ligt liefde in het vizier.

1. Je leert veel van de liefde

Voor de zoveelste keer een mislukte date of een break-up meemaken kan frustrerend en heartbreaking zijn. Maar onthoud dat timing ontzettend belangrijk is. Cliché maar waar: soms is het gewoon niet het juiste moment. Misschien sta jij wel open voor de liefde, maar is de ander daar simpelweg nog niet aan toe.

Zie gefaalde relaties of dates daarom ook niet als zonde van je tijd. Je hebt er vast ontzettend veel van geleerd, ook al heb je dat misschien nog niet gelijk door. Zo heb je misschien geleerd wat je wel of niet wil in een partner, wat jouw kwaliteiten zijn in een relatie of hoe jij je kwetsbaarder op kunt stellen. Was er sprake van een ongezonde relatie? Dan heb je misschien geleerd dat je sterker bent dan je dacht. Hoe dan ook, zie liefde altijd als een goede les voor de toekomst. Je hebt er altijd wat aan.

2. Je hebt de tijd om jezelf te ontwikkelen

Zijn je vrienden allemaal happily in love en hebben ze serieuze relaties? Dan kan het zeker vervelend zijn om als enige single te zijn. Zie dit echter niet als falen of een teken dat liefde niet voor jou weggelegd is, maar pak deze tijd om jezelf te ontwikkelen. In je single jaren leer je wie je bent, waar je voor staat en wat jij wil in het leven.

3. Je kunt doen wat je zelf wil

Er is geen betere tijd om een beetje selfish te zijn met je bezigheden, energie en focus dan wanneer je vrijgezel bent. Is je droom om in Parijs te werken? Verhuis erheen. Wil jij nog wat feestjes en festivals meepakken? Dans dan lekker door tot in de late uurtjes. Wil jij een wereldreis maken? Go for it. Natuurlijk kun je al deze dingen ook doen als je een relatie hebt, maar dan moet je toch rekening houden met de ander. Nu hoef je met niemand anders rekening te houden dan jezelf. Enne, dat voelt toch best wel goed.

4. Je verdient meer dan genoegen nemen met iemand

Natuurlijk wil je graag een relatie, maar dit wil niet zeggen dat je dan ook maar genoegen moet nemen met de eerste de beste die je tegenkomt. Het vinden van echte liefde draait om quality time doorbrengen, goed met elkaar communiceren en vergelijkbare doelen en overtuigingen delen (al zeggen sommigen dat tegenpolen elkaar aantrekken). Het vinden van echte liefde draait ook om iemand vinden die je aantrekkelijk vindt, die je aan het lachen maakt en die jou respecteert.

Als je die persoon nog niet hebt gevonden? Waarom zou je dan genoegen nemen met iemand die bij lange na niet aan jouw eisenlijstje voldoet? Als het iets langer moet duren om echte liefde te vinden, waarom zou je dan niet nog eventjes wachten?

5. Dingen die de moeite waard zijn om te doen, zijn zelden gemakkelijk

De beste dingen in het leven – de dingen waardoor je je bereikt voelt, die je trots maken en die je inspireren om het nog beter te doen – zijn altijd moeilijk. Denk aan het halen van je diploma, fit worden, een slechte gewoonte doorbreken, een nieuwe taal leren, noem het maar op. Dit zijn allemaal dingen die tijd kosten om te bereiken, maar je voelt je zó tevreden als je de uitdaging uiteindelijk hebt voltooid.

Op die manier kun je het vinden van echte liefde ook bekijken. Beslissen om te wachten op een speciaal iemand in plaats van genoegen te nemen met iemand omdat je eenzaam bent, kost kracht. Het kost moeite om geduld te hebben. Maar uiteindelijk zul je blij zijn dat je bent blijven zoeken naar the one.

6. Er is maar één persoon nodig

Vijftig mislukte dates en drie break-ups verder en je bent nog steeds single. Het is dan ook niet gek dat je de hoop op liefde begint te verliezen. Maar onthoud: er is maar één persoon nodig. Eén persoon met wie je klikt, met wie je kunt lachen en die je aantrekkelijk vindt. Het kan maar zo zijn dat tijdens je volgende date de vonken ineens overslaan. Dat je de liefde van je leven tegen het lijf loopt. Er is maar één persoon nodig om je hart te stelen en je leven in één klap te veranderen.

Misschien ook voor jou:
Dit zijn dé turn offs tijdens het online daten
Lifestyle
  • Lifehack
  • Logan Weaver