Bijna de helft van de millennials had liever een andere carrièrekeuze gemaakt

Met name de oudere millennials ervaren dit gevoel. 

millennials

De leeftijdsgroep waarin millennials vallen is erg groot. De jongsten staan aan het begin van hun carrière of studeren nog. De oudere groep millennials daarentegen, zij die dit jaar 40 worden, werken al een tijdje. Al is een groot deel van hen niet tevreden in hun work field.

Spijt van carrièrekeuze

Oudere millennials bereiken momenteel middelbare leeftijd, wat inhoudt dat ze ongeveer twee decennium aan werkervaring hebben. Een groot deel van deze groep heeft echter spijt van hun carrièrekeuze, zo blijkt uit een onderzoek van CNBC Make It en The Harris Poll. Hiervoor werden 1.000 volwassenen tussen de 33 en 40 jaar uit de Verenigde Staten ondervraagd over hun carrière. 47 procent gaf toen aan dat ze liever een andere carrière hadden gekozen toen ze net begonnen.

Geldzorgen en veilige keuzes

Voor de studie spraken de onderzoekers met verschillende millennials over hun werk. De redenen waarom zijn niet tevreden zijn met hun werk zijn er uiteenlopend. Geld bleek een drijfveer te zijn voor het kiezen van een andere carrière, eentje die niet aansloot bij de wensen van de millennials. Zo noemde een ondervraagde dat ze te veel druk voelde om het maar bij één opleiding te houden, terwijl ze liever nog een bachelor had gedaan. Haar angst: een uit de klauwen gewassen studieschuld.

Een ander, wiens studieschuld in de duizenden dollars liep, liet zijn droombaan schieten voor een die hem wel financiële zekerheid zou kunnen geven. Daarnaast gaven andere ondervraagden toe dat ze soms het risico niet durfden te nemen, en kozen voor een 'veilige' baan.

Relatief tevreden

Dat een grote groep millennials liever een andere carrière had gehad, betekent niet dat ze overall ontevreden zijn. Uit het onderzoek blijkt dat de meeste millennials er het beste van maken. Zo geeft 68 procent aan dat ze relatief tevreden zijn met hun huidige carrière, ondanks dat ze liever iets anders hadden gedaan.

Carriere
  • CNBC Make It
  • RF._.studio