Hoe onhygiënisch is het als je de wc doorspoelt zonder dat de deksel erop zit?

Kunnen bacteriën uit het toilet zich echt zover verspreiden als je zomaar doorspoelt?

wc doorspoelen

De gemiddelde vrouw gaat zo'n zes tot acht keer per dag naar de wc en spoelt het toilet dus net zo vaak door. Maar blijkbaar doen de meesten van ons dat ogenschijnlijk simpele taakje verkeerd. Want die toiletdeksel, die moet wel echt naar beneden. Dit is hoe onhygiënisch het is als je dat niet doet.

Wolk met bacteriën

We don't want to gross you out, maar voortaan is het echt beter om de deksel van je wc naar beneden te doen als je doorspoelt. Bij het doorspoelen van het toilet kunnen er namelijk wolken met bacteriën vrijkomen. En die wolken kunnen tot wel drie meter verderop landen.

Op TikTok deelt de Canadese Kristin hoe onhygiënisch het daadwerkelijk is om het toilet door te spoelen zonder de deksel erop. Op TikTok deelt ze dit fragment met haar volgers. In het fragment, dat uit een tv-programma komt, horen we de man zeggen: “Wanneer je plast en doorspoelt zonder deksel ontstaan er heel veel spetters. Een soort fontein die uit de wc komt. En als je hebt gepoept is dit nóg erger. Dan krijg je een fecale fontein.”

Demonstratie

Om visueel duidelijk te maken hoe smoezelig toiletten daadwerkelijk zijn, wordt in het fragment een blacklight op het toilet gericht. Nadat iemand z'n behoefte deed, doorspoelde zonder deksel, wordt met het blacklight duidelijk hoeveel water en bacteriën er uit de pot kwamen. Deze komen niet alleen op de wc-bril terecht, wat al vies genoeg is, maar ze kunnen zelfs tot wel drie meter verderop landen. Dat betekent dat ze ook op je tandenborstel, kam en scheermesje terecht kunnen komen. Voortaan de deksel maar dichtdoen, dus.

@xxiamkristinxx

Why you need to put the lid down before you flush 🤢 #dirtyjobs #gross #didyouknow #cleantok #foryou #foryoupage #fyp #4u

♬ original sound - I Am Kristin📍
Lifestyle
  • Tips en Weetjes
  • Gabe Pierce
  • TikTok