Ai: de reden waarom je beter niet meer 'even voor de zekerheid' kunt gaan plassen

Het is helemaal niet goed voor je blaas.

toilet

Wanneer je een lange autorit voor de boeg hebt wil je halverwege de rit natuurlijk geen drukkende blaas voelen. Dus wat doen de meeste vrouwen daarom? Exactly, voordat ze de deur uitgaan nog even 'voor de zekerheid' plassen. Maarre, dat blijkt helemaal geen goed idee te zijn. We leggen je uit hoe het zit.

Problemen op lange termijn

Een Britse gynaecoloog laat weten dat je dat plasje voor de zekerheid beter achterwege kunt laten. Zo zou het plassen wanneer je eigenlijk helemaal niet hoeft op de lange termijn voor problemen kunnen zorgen. Volgens de gynaecoloog is de functie van je blaas aangeleerd gedrag. Denk maar eens aan de opvoeding van een kind. Een kind leert naar het toilet te gaan wanneer hij of zij echt moet. Dit wordt aangeleerd.

Vaker moeten

Je blaas kan zichzelf ook aanleren om weer vaker naar het toilet te moeten. Wanneer jij dus vaak voor de zekerheid even naar de wc gaat, denkt je blaas een volgende keer dat je al naar de wc moet, terwijl jij eigenlijk nog helemaal niet hoeft. Hierdoor kan het dat je steeds vaker naar de wc moet. En dat wil je niet. Stel het bezoekje naar de wc voortaan dus even uit totdat je echt moet. Thank us later!

Lifestyle
  • Tips & Weetjes
  • Mean Girls