Petjes zijn deze zomer hotter dan hot en zo style je het item

Nog een zero’s-trend die een comeback maakt. 

Lees ook

In de zomer is het belangrijker dan ooit dat je je huid en hoofdhuid beschermt tegen de zon. Een hoed dragen is een manier om dat te doen en het is perfect om je outfit wat extra jeu mee te geven, maar blijkbaar gaan we dit seizoen ook weer massaal petjes dragen.

Nog een comeback

Wie houdt er nu niet van een goede throwback? De zero’s zijn terug in the biggest way. Platform sandalen, lage heupbroeken, haltertops and so on. Ook de zogenoemde trucker hats zijn weer in trek en klaar om je terug te voeren naar de aesthetics van het begin van deze eeuw.

De trucker hat heeft z'n naam te danken aan het tijdperk waarin met name truckers en boeren de petjes droegen om zich te beschermen tegen de zon. Een slimme zet, en daarom werd het petje al snel overgenomen door anderen die ook hun gezicht wilden beschermen tegen Uv-stralingen. Supreme en Von Dutch waren wellicht de bekendste merken die de petjes aan de man brachten. Kun je ze nog herinneren? Al die Von Dutch- en Supreme-petjes?

Styling

De ooit zo bescheiden accessoire heeft een upgrade gekregen en verschijnt weer veel op onze tijdlijn. Het petje draag je stijlvol door te gaan voor een (semi) monochrome look. Zorg dat elementen of kleuren van de trucker hat terugkomen in de rest van je outfit et voilá. Of combineer juist contrasterende kleuren met elkaar! Wij verzamelden wat inspiratie voor je.

Bron: L’officiel | Beeld: BrunoPress, Instagram

Laatste nieuws

Zie ook