Deze schoentrend is ook dit seizoen een musthave 

Simpel, maar een eyecather.

mule

We schreven onlangs nog dat laarzen deze zomer hot and happening zijn. Van Dr. Martens tot de western inspired cowboylaarzen. Uiteraard willen we onze voeten ook hullen in luchtiger schoeisel wanneer het hopelijk wat zonniger wordt (weergoden, lezen jullie even mee?). Een trend die we dan ongetwijfeld weer gaan zien is de micro mule.

De schoen

Pre-corona waren het de high heels die onze voeten met enig regelmaat sierden, of dan in ieder geval schoenen met een brede hak. Tijdens de lockdown gingen we voor comfort en velen van ons lieten de heeled shoes toen links liggen. Tijd om hakken weer langzaam te introduceren in onze garderobe. Een perfecte manier om dat te doen is met de micro mule.

De micro mule geeft je geen ‘balanceren bovenop de Himalaya’-gevoel, maar biedt wel de elegantie van een hak, de luchtigheid van sandalen en de easy-going attitude van flipflops.

Styling

Afgelopen seizoenen zagen we niet veel van de heeled sandaal, maar het Bulgaarse merk By Far besloot daar verandering in te brengen en blies het muiltje nieuw leven in. Thank God for that, want de heeled sandaal staat elegant onder verscheidene outfits. Onder een simpele jeans – of dat nu die skinny is waar je geen afscheid van kunt nemen of de wide leg jeans – of onder een zomers jurkje.

Budget proof

In bovenstaande voorbeelden zagen we met name schoenen terug van By Far. Het FREDDY-model gaat daar momenteel als warme broodjes over de toonbank (en die is momenteel on sale, voor 185 euro). Op zoek naar een budget vriendelijkere versie? Dan is het goed om te weten dat dat de muiltjes ook door andere ketens in het hart zijn gesloten. Zo kun je de schoen voor een zachter prijsje op de kop tikken bij winkels als Mango, & Other Stories, Asos en Topshop. Happy shopping!

Fashion
  • Stylist
  • BrunoPress, Instagram