Cold feet, no more: zo houd je je voeten warm in je schoenen

Deze simpele DIY houdt je voeten deze winter warm.

voeten

In de winter kunnen je voeten soms pijnlijk koud worden in je schoenen, zelfs met een paar dubbele sokken ontkom je daar niet altijd aan. Wil jij af van die koude sensatie? Volg dan dit handige trucje op voor warme voeten in je schoenen.

Isoleren

Wil jij je voeten warm houden in je schoenen? Zorg dan dat je wat isolatiemateriaal bij de hand hebt. Denk aan een eenvoudige isolatiedeken gebruiken (te koop bij de doe-het-zelfzaak), een branddeken of een ander isolatiemateriaal naar keuze. Pak dan een paar van je favoriete schoenen met een platte zool en leg deze op de isolatiedeken.

Teken de vorm van de schoenen op de deken of het isolatiemateriaal. Knip deze vormen uit en steek ze vervolgens in je schoenen onder de normale schoenzool. De kou dringt dan minder snel door tot je voeten. De isolatielaag zorgt er ook voor dat de warmte die al is opgeslagen niet meer kan ontsnappen. Het resultaat? Altijd warme voeten, zelfs na een lange wandeling in het bos!

De juiste sokken

Overigens spelen ook de juiste sokken een belangrijke rol in het warm houden van je voeten. Draag jij bijvoorbeeld schoenen die niet zo goed ademen? Dan heb je sneller last van zweetvoeten en natte voeten staan vaak gelijk aan koude voeten. Draag daarom sokken die je voeten drooghouden, om dit fenomeen te voorkomen.

Lifestyle
  • Very Wel Fit, Tips en Weetjes
  • iStock