Onthuld: veel werkgevers zien thuiswerken na corona wel zitten

Althans, dat blijkt uit onderzoek onder grote bedrijven.

thuiswerken

Helaas werkt een groot deel, vanwege de pandemie, al meer dan een jaar vanuit huis. Enne, dat thuiswerken is bij veel werknemers goed bevallen. Althans, dat blijkt uit onderzoek onder grote bedrijven.

Stijgende lijn

Het onderzoek is in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat gehouden. Hiervoor zijn ruim 1100 bedrijven met meer dan honderd werknemers onderzocht. Ten opzichte van vorig jaar is het percentage bedrijven die de mogelijkheid bieden om online te vergaderen verdubbeld, namelijk van 52 procent naar 94 procent. Ook bieden bijna alle bedrijven thuiswerkvoorzieningen, dit is gestegen van 85 procent naar 96 procent.

Thuis functioneren

Een grote groep van de ondervraagde bedrijven is van plan om de thuiswerkmogelijkheden in de toekomst uit te breiden. Zo wil 45 procent van de werkgevers de mogelijkheden voor online vergaderen verbeteren. 41 procent is van plan meer mogelijkheden te bieden om thuis te werken. 32 procent wil een thuiswerkvergoeding invoeren of verhogen.

Weinig files

Dat meer mensen thuis willen werken is goed nieuws, zegt minister Cora van Nieuwenhuizen (infrastructuur). Volgens haar kan dit namelijk veel doen voor de files. “5 procent minder verkeer in de spits scheelt al veel files. Als mensen met enige regelmaat thuiswerken, scheelt hen dat veel tijd en kunnen anderen dus lekker doorrijden.” Ook het reizen buiten de spits scheelt volgens haar al een hoop.

Carriere
  • Tips & Weetjes
  • Tima Miroshnichenko