Onthuld: gaan je borsten op den duur echt 'hangen' als je geen beha draagt?

Wat denk jij?

beha

Heb jij vroeger ook weleens te horen gekregen dat je een beha moet dragen, omdat anders je borsten gaan 'hangen'? Maar is dit eigenlijk een feit of een fabeltje? We vroegen het ons af en zochten het voor je uit.

Hangende borsten

Zorgt het niet dragen van een beha er echt voor dat je borsten gaan hangen? Kort maar krachtig: nee! Het hangen van je borsten heeft meestal te maken met leeftijd en genetica en niet zo zeer met je kleding. Hangende borsten ontstaan na verloop van tijd op natuurlijke wijze en heb je meestal niet zelf in de hand. De meestvoorkomende oorzaken van een borstverzakking? We zetten ze voor je op een rij. Spoiler alert: je beha heeft er niks mee te maken.

Leeftijd

Naarmate je ouder wordt, kunnen ook je huid en borsten zichtbaar veranderen. De menopauze zorgt er niet alleen voor dat je niet meer menstrueert, het brengt vaak ook andere dingen met zich mee. Denk aan stemmingswisselingen, vaginale droogheid en een minder stevige huid. Volgens de American Academy of Dermatology Association verliest je huid tijdens de eerste vijf jaar van de menopauze ongeveer 30 procent collageen. Enne, dat is een groot verlies aan steun voor je boobs.

Genetica

De natuurlijke borstdichtheid, huidelasticiteit en borstomvang van je lichaam kunnen allemaal van invloed zijn op hoe je borsten eruit zien. En uit onderzoek blijkt dat genetica ook invloed kan hebben op de stevigheid en elasticiteit van je huid. Zo kan de huid die je hebt misschien dunner en minder stevig zijn. Aha!

Grote gewichtsschommelingen

Ben je in zeer korte tijd veel afgevallen? Dan heb je misschien gemerkt dat je borsten kleiner zijn geworden en dat je huid wat minder stevig aanvoelt. Vaak komt bij het verlies van lichaamsvet ook het verlies van borstvolume. Wat betekent dat je bra size een maat of twee kleiner is geworden. Hierdoor kunnen je borsten ook iets verslappen en er anders uit gaan zien dan dat je gewend bent. Maar geen paniek, dit is normaal. Het dragen van een ondersteundende beha kan hierbij wel helpen om alles op zijn plaats te houden, maar het bevordert of voorkomt geen echte verzakking. Noted!

Lifestyle
  • Greatist
  • Nataliya Vaitkevich