Aha! Dit schijnt de perfecte tijd te zijn om te beginnen aan je werkdag

Goed nieuws voor alle nachtbrakers.

werkdag beginnen

Wanneer je geen ochtendmens bent, lijkt het wel alsof de wekker steeds eerder gaat. En dan heb je ook nog een hele werkdag voor je. Gelukkig is het nu bewezen dat vroeg beginnen ontzettend slecht is voor je lichaam. En dit zelfs effect kan hebben op je manier van werken. Wij draaien ons nog een keer om!

Grote invloed

Goed nieuws voor mensen die geen vroege vogels zijn. Uit onderzoek blijkt namelijk dat je het beste je werkdag kunt beginnen om tien uur s’ ochtends. Dit heeft met name te maken met hoeveel slaap je nodig hebt. Als je van negen uur tot vijf uur werkt, is de kans groot dat je te weinig slaap hebt gehad. En dit slaaptekort heeft weer invloed op je stemming, je mentale gezondheid en de prestatie van je werk. Wanneer je om tien uur begint, ben je voldoende uitgerust om de dag goed te beginnen.

Schooltijd

Niet alleen werkende mensen moeten later beginnen, ook de schooltijd van kinderen kan beter wat later. Kinderen blijken namelijk rond elf uur ‘s ochtends veel betere schoolpresentaties neer te zetten dan in de ochtend. Het is zelfs zo dat kinderen zich in de ochtend heel moeilijk kunnen concentreren.

Extra hard werken

De onderzoekers van de studie zijn van mening dat een slaaptekort een groot probleem is. Veel mensen hebben hier namelijk last van. Als mensen weinig slapen, moet het lichaam extra hard werken om alles voor elkaar te krijgen. Een baan waarmee je negen tot vijf werkt is dan ook helemaal niet gunstig. Wanneer je wel voldoenden nachtrust hebt gehad, begin je de dag uitgerust en met een frisse blik. Hier worden je presentaties ook een stuk beter van.

Lifestyle
  • Tips & Weetjes
  • iStock