Dit zijn dé haartrends van aankomend seizoen 

Experts verwachten dat we de volgende haarstijltrends veel gaan zien.

haartrends

In de strenge lockdowntijden lieten we de fancy hair tools links liggen en gingen we voor een nonchalante knot. Die vaak nog eens wat vettig was ook. In de hoop dat de maatschappij dit najaar open kan blijven, fantaseren we ook over nieuwe coupes. Al hoef je voor de trends van deze herfst helemaal geen schaar in je lokken te zetten.

Bouffants

High, higher, highest. Aankomend seizoen mag het haar weer hoog op je hoofd gedragen worden. Op een of andere manier hebben mensen nu behoefte aan powerkapsels. “Dat is omdat het flatterend is. Het is dramatisch”, vertelt haarstylist Sam McKnight aan Popsugar. “Plus, ik denk dat een beetje meer hoogte mensen het gevoel geeft dat ze later zijn.” Volgens de haarstylist is de bouffant-trend van dit moment dat-ie een beetje messy mag zijn. “Het hoeft niet te perfect te zijn.”

Nog niet zo zeker van de trend? Dua Lipa showde tijdens de Brit Awards 2021 al fan te zijn van de volumineuze look.

Baby bubble braids

De vlecht wordt komend seizoen ook naar een hoger niveau getild, maar dan wel naar een subtiel niveau. Hierbij worden ook nog eens twee trends gecombineerd: die van de bubble braid en de baby braid. Het resulteert in de baby bubbel braid. Hierbij vlecht je niet je hele haar in, maar creëer je slechts een paar van die dergelijke vlechtjes in je lokken. Gigi Hadid werd in ieder geval al met de haarstijl gespot.

Haarbanden

De trend kwam in het voorjaar al voorzichtig terug en we vermoeden dat we er in het najaar nog meer van gaan zien: haarbanden zijn terug! Met name de verdraaide haarbanden gooien dit seizoen hoge ogen. “Chunky en dainty met een mix van materialen en stoffen in dezelfde kleurtoon als de haarband”, verwacht haarstylist Don Seeley dit seizoen veel te zien.

Faux Locs

Aangekomen seizoen zijn ook de faux locs weer on trend. Haarstylist Dionne Smith ziet het als een alternatief voor de ooit zo populaire box braids. “Haarstijlen als vlechten, faux locks en crochet braids zijn altijd al populair geweest bij personen met afrohaar.”

Beauty
  • Popsugar
  • BrunoPress, Instagram