Op deze ex van Kate Middleton schijnt prins William 'het meest jaloers' te zijn

Ai! Het bleek zijn grootste rivaal te zijn...

William en Kate

Na een jarenlange relatie besloten prins William en Kate Middleton in 2007 om een punt achter hun samenzijn te zetten. Naar verluidt had William het er nogal moeilijk mee dat zijn ex al snel met een ander werd gezien.

Korte breuk

"We waren allebei erg jong. We zaten op de universiteit, we probeerden onszelf te ontdekken", vertelde prins William in zijn verlovingsinterview over de korte breuk met Kate in 2007. Hoewel de twee al jarenlang happy together leken, bleef een huwelijksaanzoek uit en kwam op een gegeven moment zelfs het nieuws dat de twee tortelduifjes elkaar niet meer zagen. "We moesten elkaar ruimte geven en uiteindelijk was dat alleen maar beter."

Tijdens die breuk – die gelukkig van korte duur bleek – werd Kate meerdere malen aan de zijde van ene Henry Ropner gezien. Een romance waar prins William het erg moeilijk mee zou hebben gehad.

Oud klasgenoot

Henry was geen onbekende van William: ze gingen samen naar Eton College en volgens sommige geruchten had William iets gehad met de ex van zijn klasgenoot, waardoor de twee als 'rivalen' te boek stonden. (Makers van The Crown, letten jullie op?). Want ook als toekomstig kroonprins kun je te maken hebben met geduchte concurrentie. Henry was lang, knap, zeer vermogend en had bovendien geen paparazzi voor de deur liggen.

Gelukkig getrouwd

Hoewel Kate en Henry met elkaar gezien werden in het Londense nachtleven, bloeide er geen serieuze relatie op. De ietwat jaloers geworden William besloot zijn royal liefdessprookje een happy end te geven en kon studieliefje Kate toch niet uit zijn hoofd zetten. In 2011 kwam het koninklijk huwelijk er dan toch. En ook Henry Ropner stapte een paar maanden na de Cambridge'jes in het huwelijksbootje met zijn grote liefde.

Prins William is dol op motorrijden, Sir Henry sjeest liever rond op een grasmaaier. Maar zeg nou zelf, ze delen wel dezelfde kledingsmaak.

Inmiddels woont Sir Henry met zijn gezin – vier kinderen, een hond en zijn vrouw Natasha Sinclair – op een groots landgoed in Yorkshire. Niet eens zo héél verschillend dus dan het gezinsleven van zijn voormalige rivaal.

Celebrity
  • Beau Monde
  • BrunoPress, Instagram