Alles wat je moet weten voor het halen van je eerste hond

Een puppy kopen? Dit moet je vooraf weten.

hond kopen

Wil je een pup kopen? Een puppy kopen is zeer leuk. Om zeker te zijn of een puppy wel bij jou past, hebben we enkele vragen voor je op een rijtje gezet die je kunnen helpen de juiste keuze te maken. Een puppy kopen is namelijk ook best ingrijpend, waardoor je zeker moet weten of dit de juiste keuze is. Lees snel verder en beantwoord onderstaande vragen voor jezelf.

Hoeveel tijd kun je aan de hond besteden?

Je zal best wat tijd aan je hond moeten besteden. Zo mag een puppy de eerste nacht zeker niet alleen zijn en moet je hem laten wennen aan zijn nieuwe thuis. Een hond moet worden uitgelaten, verzorgd worden, een goede opvoeding krijgen en worden uitgedaagd. Vooral een puppy kost het eerste jaar veel tijd, omdat je hem moet leren alleen te zijn, een zindelijkheidstraining moet geven en moet opvoeden.

Kun je de hond voldoende ruimte bieden?

Bedenk ook of je jouw hond voldoende ruimte te bieden hebt. Een kleine hond heeft namelijk minder ruimte nodig dan een grotere hond. Een klein appartementje is dan ook geen aanrader voor een grote hond.

Kun je thuisblijven voor de hond?

Je kunt een hond ook niet overal mee naartoe nemen en de hond mag niet te lang alleen thuisblijven. Je zal dus soms eerder terug moeten voor de hond, terwijl je liever langer ergens was gebleven. Ook bij vakanties zal je rekening moeten houden met de hond en of je hem wel of niet meeneemt.

Kun je een hond financieren?

Vraag jezelf ook af of je een hond kunt financieren. Een hond is vaak duur en mensen zijn daardoor vaak geneigd een goedkopere hond te nemen. Echter vallen de kosten van de aanschaf van een hond juist mee in vergelijking met de kosten die je kwijt bent gedurende het leven van je hond. Zo ben je per maand flink wat kosten kwijt aan voer en heb je ook dierenartskosten. Hoe hoog deze kosten zijn, is afhankelijk van of je hond iets mankeert. Verder zijn er nog kosten voor verzorgingsartikelen, zoals de halsband, lijn, hondenspeelgoed, de mand en het geld voor trainingen en cursussen. Vergeet ook niet de ziektekostenverzekering en de hondenbelasting. Mocht je op vakantie willen en de hond tijdelijk elders willen onderbrengen, dan zijn hier ook kosten aan verbonden. Dat is dus flink wat, waarom het verstandig is bij jezelf na te gaan of je een hond kunt financieren.

Heb je bovenstaande vragen voor jezelf beantwoord en zie jij het wel zitten om een hond in huis te halen? Dan wensen wij je alvast veel plezier met je nieuwe aanwinst!

Dit artikel is in samenwerking met Petsplace.

Beeld: FLOUFFY

Lifestyle
  • FLOUFFY