Met deze 7 items draag jij je zomerkleding ook in het najaar

Hallo, gure herfsttemperaturen!

In de herfst kunnen we een hoop zomerkleding doordragen, maar dan wel in combinatie met een paar herfstklassiekers. We zetten onze favorieten op een rijtje!

1. Goed schoeisel

De zomer zit schuil achter de wolken en onze voeten moeten zich klaarmaken om weer een paar maanden in een dichte laars of sneaker te lopen. Gelukkig betekent dit niet meteen dat we de regenlaarzen uit de kast moeten trekken. Er bestaat namelijk genoeg schoeisel dat leuk bij je outfit past!

Enne, heb je nieuwe schoenen nodig? In de webshop van BENT vind je een paar klassiekers voor in je kast. Van hoge modellen tot schoenen met een dikke zool. De collectie van Guess is er eentje die hoog op onze wishlist staat! Beeldig onder een korte zomerjurk of midi-skirt.

2. Een coltrui

De coltrui is eigenlijk een item dat je ieder seizoen kunt dragen. In de lente combineer je hem onder een spijkerjasje en in de herfst met een zomerjurkje. Doordat de stof van een coltrui dun is, kun je hem makkelijk ergens onder dragen. Onder een wijde blouse, bijvoorbeeld. Zo kun je alsnog langer plezier hebben van je zomerkleding zonder dat je overal kippenvel hebt. Kies voor een exemplaar met glitters of een leuk printje, niets is gek. In de herfst gaan we weer veel dierenprinten zien, dus wees voorbereid!

3. Een dikke cardigan

Een dik kabelvest gaat je helpen de meest woeste winden te trotseren. Gelukkig zijn ze in het najaar ook ontzettend fashionable boven een jurkje of broek. Er zijn verschillende vesten in omloop, waarvan het ene vest dikke kabels heeft en de ander een smalle kabel. More is more, dus ga helemaal los met je vest. Draag ze in de trendkleur landelijk groen of kies voor eentje met een print. Wie had gedacht dat comfy zo fashionable chic kon zijn?

4. De (faux) leren jas

Wat is er met het (faux) leren jasje gebeurd? Vroeger zagen we deze regelmatig op het straatbeeld verschijnen, maar de afgelopen jaren leek het erop dat de boyfriend blazer hiervoor in de plaats is gekomen. Is ook niet verkeerd, maar bij een koude herfstwind grijpen we toch liever naar onze leren vriend. Stoer boven een mom jeans of om je cute zomeroutfit een echte grunge-look te geven.

5. De blazer

We noemde hem net al wel, maar voor de wat zonnigere dagen kan de blazer nog steeds prima dienstdoen. Draag hem een maat groter voor een boyfriend-look. Tip: als je blazer oversized is, kan het zijn dat je figuur hierin verdwijnt. Door de mouwen om te slaan tot het smalste gedeelte van je polsen geef je alsnog de illusie dat je een taille hebt. Hierdoor oog je slanker. Combineer de blazer met een maxi-jurk of een denim met een plain t-shirt. Basic is key, en dat geldt vooral bij de blazer.

6. Een hoofddeksel

Bye, bad hairday! Met een strenge herfstwind zit je coupe in no time door elkaar. Om je outfit af te maken, is het daarom aan te raden om een hoofddeksel te dragen. Dit trucje kijken we af bij de Françoise die ook in de herfst weer door een ringetje te halen zijn. Of ze nu een simpele baseball-cap dragen of een baret: ze hebben allemaal dezelfde je-ne-sais-quoi uitstraling. Mooi makkelijk én fijn voor je haar! In het najaar zien we de bakerboy pet weer op het straatbeeld, maar de sailorpet blijft ook nog steeds een populair item. Leuk met wat earcandy in je oor en een lage knot.

7. De panty

Tuurlijk willen we onze zongebruinde benen nog iets later laten zien, maar als het regent en waait hebben je benen daar niet zoveel zin in. Kortom, de panty mag weer uit de kast. Dit hoeft gelukkig niet te betekenen dat onze benen helemaal niet meer te zien zijn. Pany's zijn tegenwoordig harstikke trendy en doorschijnend.

Als je helemaal zin hebt om van top tot teen fashionable te zijn, dan kun je het beste een panty aantrekken met logo's erop. Logomania is namelijk dé trend van het najaar. Overal gaan we logo's en merken zien; van blazers tot spijkerbroeken en zelfs op schoenen. Je panty kan hier makkelijk op inspelen zonder dat dit heel druk wordt. Mooi onder een spijkerrok of kort jurkje. Hoge schoenen erbij aan en je bent klaar om het najaar modieus te trotseren!

Beeld: iStock

Laatste nieuws