5 items om nu in je garderobe op te nemen als basics

Technisch gezien zijn deze stukken geen basics, maar dat zouden ze wat ons betreft wel moeten zijn.

basics

Het zijn allemaal verschillende kledingstukken, maar de classic white tee, straight leg jeans, zwarte blazer en sneakers hebben allen één ding gemeen: het zijn basics. Maar als het aan ons ligt mag die lijst met basic items best uitgebreid worden. Zo kun je ook alle kanten op met de volgende kledingstukken, waardoor we ze bij deze bestempelen als true basics.

Nieuwe basics

Wanneer de klassieke basics werden bestempeld als basics weten we niet precies, maar we weten wél dat er sinds die tijd veel is veranderd op modegebied. Trends kwamen en gingen en merken brachten nieuwe items op de markt. De een succesvoller dan de ander. Over een aantal succesvolle items willen we het vandaag hebben. Want een aantal van die kledingstukken beginnen we langzaam te zien als basics. Wij zetten vijf van dat soort items op een rij.

Shackets

Het is niet helemaal een jacket, maar ook niet helemaal een shirt. En dat is precies hoe de shackets tot leven kwam. Het jasje kan op veel manieren gedragen worden en dat maakt het item zo veelzijdig. Bijvoorbeeld boven jeans of combineer 'm met een slip dress.

Gebreide vesten

Een goede knit heeft sowieso een plekje in ieders herfstgarderobe, maar een item dat zeker niet mag ontbreken is het gebreide vest. Afhankelijk van het weer kun je 'm dragen zoals-ie is, maar tijdens guur herfst- of winterweer kun je er een shirt of blouse onder dragen. Onze tip: ga voor een gebreid vest in een neutrale kleur, zodat het vest makkelijk te combineren is met je andere kleding.

Oversized blazers

Grote kans dat een blazer al deel uitmaakt van je forever wardrobe. Breid je basics verder uit door hier ook een oversized versie in op te nemen.

Statement knitwear

Nog een gebreid kledingstuk dat eigenlijk niet meer mag ontbreken in je basisgarderobe: de opvallende gebreide trui. Het kan natuurlijk zo opvallend als je zelf wilt, maar je kunt wel het beste voor truien in een neutrale kleur kiezen als je de sweater nog jaren wilt dragen.

Geruite minirokjes

Steeds vaker zien we de geruite minirok voorbijkomen. Hoewel het misschien niet het item is om all year round te dragen, is deze skirt de investering waard.

Fashion
  • Who What Wear
  • BrunoPress, Instagram