Deze klassieke en speelse print maakt ook dit najaar weer een comeback 

Met deze outfit maak je zeker een punt.

polka dots

In the summer of prints bleek de dierenprint nog altijd een ware favoriet. Van tijgerprint tot pantermotieven tot koeienprints, we've seen it all. Maar komend seizoen zal het dierenrijk aan printjes plaats moeten maken voor de polka dots. Yes, dit simpele zwart-witte-motiefje mag zeker niet onderschat worden.

De print

De polka dot is een print die we overduidelijk niet zomaar mogen afschrijven. In de zomer van 2020 was het motiefje al een ware hit en werd het gespot op de runway van verscheidene designers. Elke ontwerper had toen a different take op de klassieke print, maar een ding hadden ze destijds wel gemeen: die dot was niet erg uitgesproken.

Momenteel lijkt de polka dot weer aan populariteit te winnen. En dat zien we terug in bescheiden stippen, iets minder bescheiden stippen, maar ook in grotere stippen. Zo zijn the dots nu uitgesprokener dan ooit. Groot, groter, grootst lijkt het mantra. Al doet de bescheiden stip het ook nog altijd goed.

Al veranderen sommige dingen nooit. De polka dot-trend van vandaag de dag lijkt zich wederom te focussen op het combineren van zwart met wit. Al mogen felle kleuren er natuurlijk ook altijd zijn.

Spotted

Overigens komt de comeback van de polka dot niet helemaal uit het niets. Zo werd actrice Sarah Jessica Parker op de set van And Just Like That… gespot in een polka dot-rok van Carolina Herrera. Hiermee inspireerde het karakter Carrie Bradshaw - nog voordat er überhaupt een trailer van de revival uitkwam - anderen om de trend nieuw leven in te blazen.

Fashion
  • Who What Wear
  • BrunoPress, Instagram