Lichaamstaal en de liefde: dit zijn de tekenen dat iemand je wel ziet zitten

Van kleine aanrakingen tot intens oogcontact.

lichaamstaal

Als je al langere tijd met iemand aan het daten bent, komt het vanzelf een keer van the talk. Dat ene gesprek over wat jullie eigenlijk van elkaar zijn. Maar wist je dat ook de lichaamstaal van je (potentiële) partner kan weggeven of hij of zij jou ziet zitten?

Communicatie

Volgens relatiecoach Michelle Fraley kun je van iemands lichaamstaal aflezen of diegene verliefd op je is, of dat aan het worden is. “Niet verbale taal is een groot onderdeel van gezonde en liefdevolle communicatie”, vertelt ze daarover aan Well and Good.

Dit zijn tekenen die kunnen weggeven of jouw date head over heels is.

Dichtbij zijn 

Als iemand gek op je is, wil diegene het liefst zo dicht mogelijk bij jou zitten. Volgens Fraley zal die persoon ruimte tussen jullie in dan ook het liefst willen opvullen. Dit kunnen mensen op verschillende manieren doen. Bijvoorbeeld door hun stoel een paar centimeter jouw kant op te schuiven, of door persoonlijke spullen (zoals drankjes of een telefoon) in jouw ‘space’ neer te zetten. Zitten jullie allebei aan een andere kant van de tafel? Dan zal een verliefd persoon ook vaker wat over de tafel heen leunen.

Aanrakingen

Ook met kleine aanrakingen kan iemand duidelijk maken dat hij of zij the hots voor jou heeft. En dan hebben we het niet over het overduidelijke zoals een kus. Het zit ‘m vaak ook in de kleine aanrakingen. Bijvoorbeeld je hand of schouder kort aanraken wanneer jullie praten. “Als je partner behoefte heeft aan fysiek contact, dan is dat een indicatie dat hij of zij je leuk vindt.”

Openheid

Soms kan lichaamstaal ook heel simpel zijn. Aan de hand van een open houding (of het ontbreken daarvan) kun je vertellen of iemand je leuk vindt. “Wanneer iemand zijn armen gekruist heeft, kan dat erop wijzen dat diegene zich heeft afgesloten van de liefde”, vertelt psycholoog dr. Carla Marie Manly. Als iemand wel openstaat voor de liefde, kun je dat vaak van hun lichaamstaal aflezen. Je ziet volgens de psycholoog dan een veel opener en relaxte houding.

Oogcontact

Iemand in de ogen aankijken kan ontzettend intens zijn. En juist daarom kan iemand die verliefd is die behoefte sterk voelen. Kijkt je date je liefdevol en comfortabel aan in de ogen, dan zit je goed! "Oogcontact is een intieme en kwetsbare handeling, dus intens oogcontact kan heel zinvol zijn", zegt Fraley. "Diep oogcontact, of je blik minstens vier seconden vasthouden, kan wijzen op gevoelens van liefde.”

Misschien ook voor jou:
Dit is wat je wilt weten over de zogenoemde 'zes-secondenkus'
Lifestyle
  • Well and Good
  • iStock