Online daten? Zet deze 5 dingen dan nooit in je bio

Laat die matches maar komen!

online daten

Dat het daten tegenwoordig een stuk digitaler is dan vroeger, moge duidelijk zijn. Waar we voorheen iemand in de kroeg of via een gezamenlijke vriend(in) vonden, zijn we anno 2021 druk aan het swipen. En hoewel er een hoop mooie verhalen rondgaan van mensen die elkaar via zo'n app hebben gevonden, lijkt het bij jou maar niet te lukken. Argh! Maar wist je dat er een paar dingen zijn die je beter achterwege kunt laten op je profiel? We zetten ze voor je op een rij, zodat je in mum meer matches en dus meer geluk hebt. Komen ze:

1. Vaag blijven

Er zwemmen meer vissen in de zee, en dat geldt ook voor je datingapp. Na een swipe naar rechts heb je namelijk al snel de volgende vis gevangen terwijl de vorige vis nog aan je hengel bungelt. Het is dus belangrijk dat je opvalt met je datingprofiel. Het stukje waar je wat informatie over jezelf kunt vertellen is hierbij hartstikke nuttig. Probeer alleen wel creatiever te zijn dan ‘Ik vind muziek leuk’ of ‘Ik sport graag’. Vertel bijvoorbeeld wat voor muziek je leuk vindt, van wie je nog een concert wilt zien of hoe je ideale date eruitziet. Je moet er even voor in de pen kruipen, maar het levert alleen maar gunstige resultaten op!

2. Zeggen wat je niet zoekt

Door een datingapp kun je al snel een vooroordeel hebben van iemand die je alleen op de foto hebt gezien. Sommige mensen pakken dit anders aan en vertellen meteen wat ze niet zoeken. Hierdoor lijk je alleen wel kritisch en is de kans op een match een stuk kleiner. Schrijf daarom op wat iemand aan jou heeft of wat voor leuke kenmerken je hebt. Heb je een bijzondere baan of een favoriete film die je al twintig keer hebt gezien? Dit is veel interessanter voor iemand die jou niet kent.

3. Liegen op je profiel

Het is nooit goed om te liegen, vooral niet via je datingprofiel. Door het wereldwijde web kan elke leugen namelijk ontdekt worden. Bespaar jezelf een hoop ongemakkelijkheid en wees meteen eerlijk. Er bestaan namelijk maar weinig relaties die berusten op een leugen.

4. Sarcastisch zijn over de app

Je lengte of de reden waarom je op een datingapp zit is interessante informatie voor als je een gesprek wat serieuzer wilt maken. Het is dus een goed idee om dit in je profiel te zetten. Let er alleen wel op dat je het niet sarcastisch opschrijft. Zinnen als ‘Ik ben 1,80 meter, want dat is blijkbaar belangrijk om te vertellen’ of ‘Ik zit alleen op Tinder omdat ik dit moest doen’ kunnen ervoor zorgen dat je als onsympathiek wordt bestempeld. En bij een vleeskeuring zoals Tinder wil je deze indruk uiteraard niet wekken.

5. Er staat helemaal geen informatie

Heb je even geen inspiratie, dan is het helemaal niet erg als je geen informatie op je datingprofiel hebt staan. Toch moet je deze wel zo snel mogelijk aanvullen. Misschien vind je wel de liefde van je leven via een datingapp, maar swipet diegene je weg omdat je niets in je profiel hebt staan. Zonde! Als je niets persoonlijks wilt delen, dan kun je altijd nog een leuke vraag stellen. Heb je gelijk een ijsbreker.

Lifestyle
  • Tips en Weetjes
  • iStock