Slaap je aan de rechterkant? Dan ben jij blijkbaar de meest chagrijnige persoon in een relatie

Met het verkeerde been uit bed gestapt?

Chagrijnig relatie

De kans is groot dat jij en je partner allebei een vaste plek in bed hebben. De een stapt altijd rechts het bed in, terwijl de ander zijn oogjes aan de linkerkant sluit. Maarre, wist je dat welke kant je kiest best veel over je persoonlijkheid zegt? Uit onderzoek blijkt namelijk dat de persoon aan de rechterkant vooral in de ochtend niet bepaald gezellig is...

Rechtsslapers

Uit een onderzoek van Premier Inn blijkt dat de persoon die aan de rechterkant slaapt een stuk minder gelukkig wakker wordt. De ‘rechtsslaper’ zou volgens het onderzoek, dat is gebaseerd op de slaapgewoontes van 3000 volwassenen, niet zo’n sprankelende persoonlijkheid hebben in de ochtend. Zij worden vaak chagrijnig wakker en hebben een negatieve kijk op het leven.

Chagrijnig

Slaap je aan de linkerkant? Dan is het een heel ander verhaal. Volgens het onderzoek blijkt dat ‘linksslapers’ vaak beter uitgerust zijn en goed om kunnen gaan met stress. Mensen die aan de linkerkant slapen hebben over het algemeen meer plezier in hun werk, terwijl rechtsslapers niet erg tevreden zijn met hun dagelijkse werkzaamheden.

Dus, heb jij regelmatig te maken met een chagrijnige partner – die ook nog eens aan de rechterkant slaapt? Dan weet je dus waar dit vandaan komt. En eh… misschien is het een idee om eens van kant te wisselen? Wie weet werpt het z’n vruchten af.

Lifestyle
  • Dingen voor Vrouwen
  • iStock