Deze jaren ’90 make-uptrend maakt een comeback 

Het is zeker geen subtiele look. 

grunge

Wat hebben we dit jaar al veel trends voorbij zien komen uit de nineties. Bikeshorts spotten we weer regelmatig, opvallende haarspeldjes sieren onze coupe en ook op make-upgebied halen we weer trends uit dit tijdperk aan. Een zo'n trend is behoorlijk opvallend. Want ja, de grunge make-uplook is terug.

Zwarte eyeliner, zwarte kohl en zwarte oogschaduw

Sinds corona uitbrak deden we het allemaal wat rustiger aan met de make-up. Wie zag ons immers? Maar inmiddels wordt steeds meer mogelijk en hebben we zin om weer uit te pakken. Dat doen we niet alleen met kleding, maar ook onze make-up mag weer gezien worden.

De grunge make-uplook is er eentje waar je niet zomaar omheen kan. Die valt op. Aan Stylist vertelt make-up artist Terry Barbet dat dat neerkomt op ‘make-upfouten dragen als statement’. “Of dat nu een just-out-of-bed zwarte kohl is, een willens en wetens samengeklonterde mascara of een rauwe punky liner.” Het gaat er volgens Barbet niet om dat je er onverzorgd uitziet, maar dat je make-up er nonchalant uitziet.

Vaarwel perfectie

Nu corona wat meer onder controle lijkt, willen mensen dus opvallen met hun looks. Maar niet alleen om die reden is de grunginess weer in. Het is ook omdat mensen behoefte hebben aan iets anders. “Na een decennium dat zich wijdde aan prinsesachtige perfectie proberen mensen opnieuw hun schoonheid te individualiseren en aan te passen”, concludeert Barbet. “Het draait niet meer om een ideaal nastreven.”

Beauty
  • Stylist
  • BrunoPress, Instagram