Gedroomd dat je een baby kreeg? Dit is wat het betekent 

De droom heeft voor zwangere vrouwen een andere betekenis dan voor vrouwen die niet zwanger zijn.

baby

Dromen dat je tanden uitvielen, dat je de lakens deelde met een ex (of je baas) of dat jouw vliegtuig neerstortte. We hebben dit soort dromen allemaal weleens gehad. Daarnaast heb je ook nog de kinderdroom. Ja, die ene waarin je zelf opeens een kind krijgt. Of daar een betekenis achter schuilgaat? Wij vertellen je het.

Je bent zwanger 

Of je nu in verwachting bent of niet, dromen waarin je zwanger bent of net een baby krijgt komen veel voor. Al hebben ze in deze geschetste scenario’s wel verschillende betekenissen.

Als je zwanger bent is het helemaal niet gek dat je droomt over je zwangerschap, je bevalling of over je kindje. Volgens experts is dit een weerspiegeling van je kijk op je avontuur. Door hierover te dromen, bereid je jezelf emotioneel voor op de komst van je kindje. Overigens dromen zwangere vrouwen ook meer dan vrouwen die niet zwanger zijn, dit heeft te maken met een schommeling in de hormonen.

Je bent niet zwanger

Als je niet zwanger bent, heeft die zwangerschap of dat kindje in je droom een andere betekenis. Een baby is dan vaak een metafoor die staat voor een nieuwe ontwikkeling in je leven – of je hebt eerder die dag een film over baby’s gezien, zo simpel kan het soms ook zijn.

Als je niet zwanger bent en dat ook niet wilt worden, kan een droom over een baby ook betekenen dat je veel stress ervaart. Een baby krijgen is iets heel moois, maar het kan ook veel stress met zich meebrengen. Daarnaast kan een baby ook symbool staan voor andere zaken. Met name de kenmerken van de baby staan dan voor een gebeurtenis of angst in je leven.

Huilende baby:
Droomde je over een huilende baby? Dan kan het betekenen dat jij zelf degene bent die hulp nodig heeft, maar dit niet zo goed kan duidelijk maken.

Je houdt een baby vast
Deze droom kan weerspiegelen dat je graag je eigen kinderwens in vervulling wilt laten gaan, maar het kan ook betekenen dat je het fijn vindt om voor anderen te zorgen.

Je droomt over een kwaadaardige baby
Dit soort dromen geven vaak weer dat er een verandering aankomt, eentje waarvoor jij angstig bent. Ook kun je over een evil baby dromen als je bang bent dat er binnenkort iets misgaat in je leven.

Je droomt dat je baby gewond raakt
Een heftige droom die symbool kan staan voor iets heftigs. Zo komen dit soort dromen vaak voor bij mensen die pas iemand zijn verloren.

Je droomt over een adoptiekindje
Deze droom is opnieuw een metafoor. Het geeft vaak weer dat je ergens mee bezig bent waar je heel veel passie voor hebt. Bijvoorbeeld een project op het werk.

Misschien ook voor jou:
Dromen over vreemdgaan? Dit kan het betekenen 
Lifestyle
  • Healthline
  • iStock