Kun je de slaap niet vatten? Deze app kan je helpen

Sleep tight!

slaap

Een goede nachtrust is superbelangrijk, as we all know. Het zorgt niet alleen voor ontspanning, maar ook voor herstel en lichamelijke en geestelijke groei. In de meeste gevallen lukt het door met regelmaat en vaste gewoontes een goed slaapritme te ontwikkelen, maar hoe doe je dat als slapen niet goed lukt?

Krijg grip op je slaap en check deze apps

Eerder gaven we je al tips om je nachtrust te verbeteren. Waarom voel je je de ene morgen superfit en de andere morgen heel brak als je uit bed stapt? Heb je te veel gedronken of liep je ’s nachts slaapdronken in je keuken om de koelkast te plunderen? Een verstoord dag- en nachtritme is heel vervelend en zorgt soms voor vreemde symptomen. Als je graag wilt weten hoe je geslapen hebt is het handig om een slaapapp op je smartphone te installeren. Veel Android en iPhonemodellen zijn reeds voorzien van voorzieningen die de slaapapps geven. Toch zijn de apps die we hieronder noemen net wat gebruiksvriendelijker en omvangrijker.

Kies bijvoorbeeld voor de Slaapmonitor om inzicht te krijgen in je slaapcycli en bewegingen tijdens je slaap. Denk je dat je snurkt en vermoed je dat dit gezaag de oorzaak van je slaapproblemen is, installeer dan de app SnurkLab. Leg je smartphone op je nachtkastje en ontdek de volgende ochtend hoe vaak, hoe lang en hoeveel decibel je hebt liggen ronken. Een hele handige app, want je krijgt ook tips en aanbevelingen van professionals en gebruikers.

Apps met geluid om jezelf of je kind te kalmeren en in slaap te brengen

Een muziekmobiel boven de wieg hangen, voorlezen of eindeloos liedjes zingen. Als ouder moet je soms van alles uit de kast halen om ervoor te zorgen dat de kleine in slaap valt. Gelukkig zijn daar nu ook apps voor. Kies je voor Dream Studio, dan kun je kiezen uit verschillende eentonige geluiden zoals een wasdroger, een automotor of een stofzuiger. Realistisch dus, maar het werkt wel. De app Slaapgeluiden heeft naast rustgevende natuurlijke geluiden ook mooie achtergrond beelden. Kies je favoriete geluid en zet de timer aan zodat je smartphone automatisch uitgaat.

Heb je moeite om in slaap te komen vanwege stress en vind je het fijn om ook te mediteren? Installeer dan de app Meditopia: Meditatie en Slaap. Je vindt in deze app meditaties voor ieder moment van de dag. In slaap vallen gaat dan bijna vanzelf. Ben je niet zweverig aangelegd en heb je echt niets met muziekjes? Kies dan voor de Ik zal goed slapen app. Deze app is ontwikkeld in samenwerking met professionals en helpt om een gezond slaap- en waakritme te creëren met behulp van een slimme wekker.

Wil je de nieuwe iPhone 13 bestellen? Deze nieuwe iPhone is nu verkrijgbaar met Vodafone abonnement. Dan zul je deze apps waarschijnlijk niet nodig hebben. In combinatie met een Apple Watch kun je je slaapritme gemakkelijk bijhouden.

Lifestyle
  • Cottonbro