Waarom je CBD-olie in je skincare-routine wilt opnemen 

CBD-olie heeft niet alleen een helende werking op je spieren en je geest, maar ook op je huid.

Lees ook

In de afgelopen jaren raakten we in Nederland aardig bekend met CBD-olie. Zo leerden we dat het ontstekingsremmend werkt en dat we het kunnen gebruiken bij angstige en gestreste gevoelens. Maar het wellness-supplement blijkt óók ondersteunend te werken als het op je huidverzorging aankomt.

Helende eigenschappen 

In Amerika vind je al tig beautyproducten met CBD-olie in de schappen. Van lippenbalsems tot serums en van zonnebrand (ja, echt) tot dag- en nachtcrèmes. In Nederland lijken we nog niet zo op de hoogte te zijn van de voordelen van deze olie en dat is best een gemiste kans. CBD-olie, ook wel cannabidiol genoemd, staat bekend om zijn helende eigenschappen en die kunnen ook een positief effect op je huid hebben.

Voordelen voor de huid

“Cannabidiol biedt een aantal antioxiderende en ontstekingsremmende voordelen die gunstig kunnen zijn bij de behandeling van huidproblemen, zoals ontstekingen van de huid, droogheid of schade door vrije radicalen”, vertelt schoonheidsspecialist Ildi Pekar aan Forbes.

Kimberley Smith, COO van Ebb + Flow, een bedrijf dat CBD-wellness-producten levert, beaamt dat. “Het gaat ontstekingsreacties tegen, brengt overactieve talgklieren tot rust en verzacht een geïrriteerde of droge huid.” Ze voegt daaraantoe dat de Ebb + Flow CBD-gezichtsolie ook geschikt is voor mensen met een gevoelige of vette huid.

Mensen die last hebben van acne kunnen ook baat hebben bij de olie. Zo blijkt dat het de productie van talg in de huid kan verminderen, waardoor het acne kan bestrijden. Ook blijkt uit onderzoeken dat cannabidiol effectief kan zijn bij de behandeling van eczeem en psoriasis.

Niet schadelijk

Nu kan het dat je je afvraagt of de olie dan echt niet schadelijk voor je is. Dermatoloog Adarsh Mudgil kan je gelukkig geruststellen. Het is veilig om te gebruiken. “Het kan heel waarschijnlijk geen kwaad om CBD-infused producten te blijven gebruiken als je dat lekker vindt.” Reageert je huid toch op het product? Dan komt dat volgens de dermatoloog waarschijnlijk ergens anders door. “Als je een reactie krijgt van een CBD-product, komt dit waarschijnlijk niet door de CBD zelf, maar door een ander ingrediënt dat hierin zit, zoals een botanisch product.”

Bron: Forbes, Ebb + Flow | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook