De haarkleur du moment: cold brew-bruin maakt deze winter een comeback

Drie jaar geleden was deze kleurtrend ook al een dikke hit.

cold brew

Vooral op het gebied van fashion zagen we dit jaar veel trends uit de nineties en zeroes terugkeren. Kleurrijke haarspelden, gilets en tube tops zijn maar enkele voorbeelden. Maar ook op beautygebied recyclen we weleens een trendje. Deze winter maakt de cold brew-haarkleur een heuse comeback.

Cold brew

Drie jaar geleden deed de cold brew-kleur zijn intrede en dit najaar gooit de haarkleur weer hoge ogen. Volgens L'Oréal dankt de haarkleur zijn naam aan de prachtige kleurmelanges die je doet denken aan een cold brew. Je weet wel, het moment waarop je ijs en melk aan je koffie toevoegt. Het leuke aan de trend is bovendien dat je 'm – net zoals je koffie – kunt aanpassen naar je eigen smaak.

"Als je je koffie zwart drinkt, is je koude brouwsel waarschijnlijk donkerder, vermengd met roodachtige tinten van gesmolten ijs. Als je je koffie met veel melk en suiker neemt, zal je koude brouwsel zeker licht en zoet zijn", aldus L'Oréal.

Een warme cold brew

Voor de perfecte cold brew-tint zetten professionals highlights en lowlights in verschillende kleuren. Colorist Nikki Ferrera is een groot fan van een warme cold brew, zo vertelt ze aan Allure. "Dit is perfect voor mensen die donker haar hebben en erachter willen komen of een rode kleur iets voor hen is, zónder al te veel toewijding. Ook is het voor vrouwen die warme tonen willen toevoegen aan hun medium bruine haar."

Beauty
  • Her, L'oréal Paris USA, Allure
  • BrunoPress, Instagram