De jassentrend van deze herfst: padded gilets

Het perfecte kledingstuk voor het najaar.

Bodywarmer

Dit najaar staat volledig in het teken van laagjes. En hoewel de bodywarmer niet zo lang geleden nog een beetje werd bestempeld als een fashion faux pas, is de padded gilet dit jaar het item waarmee je layering cool maakt. Of eigenlijk warm, dus.

Padded gilets

Bodywarmers zijn anno 2021 hotter dan ooit. De padded gilets zijn hipper en moderner dan de exemplaren die we een paar decennia geleden zagen. Denk aan felle kleuren, prachtige materialen en kekke printjes.

Het jasje is bovendien nog altijd ontzettend praktisch. Zo houdt het je lekker warm – maar is niet zo heet als een echte jas – en kun je er je sleutels en telefoon in bewaren. Houden we van.

Inspiratie

Enne, als je Hailey Bieber en menig ander influencer in zo'n mouwloos jasje spot, kun je natuurlijk niet achterblijven. Not sure hoe je deze granny-trend tegenwoordig vertaalt naar een fashionable outfit? Neem dan een voorbeeld aan Hailey en influencer Ruth van Soom en draag het jasje op een grijs joggingpak voor een casual look. Of draag de bodywarmer boven een jeans en een blouse, zoals Annabel Rosendahl, Wiep Boers en Claire Most.

Variatie

De bodywarmer kun je op zoveel verschillende manieren dragen. Over een trui, over een blouse, over jurkjes. Variatie zat! Vergeet daarnaast ook niet dat je met de lengte van de bodywarmer kunt spelen. Zo kun je ook alle kanten op met de langere versies van de padded blazer.

Fashion
  • Grazia
  • BrunoPress, Instagram