Hebben: de leren shacket is het perfecte item voor wispelturig herfstweer

Het jasje is op Instagram momenteel een dikke hit.

shackets

In het voorjaar had de shacket al een momentje en deze herfst bewijst het item opnieuw dat het een staple voor in je garderobe is. Dit keer enkel geen denimversie, maar een leren exemplaar. Yes, leren shackets zijn helemaal trending.

Perfect voor in-between weather 

De shacket kun je een beetje de liefdesbaby van jackets en shirts noemen. Het kledingstuk, dat overigens ook wel chore jacket wordt genoemd, is een French-inspired jasje dat oversized genoeg is voor een dikke trui – fijn in de winter – maar waar ook een luchtigere top onder kan – fijn voor de milde herfstdag.

Shakets zag je voorheen vaak in denimvorm voorbijkomen, maar door de jaren heen kreeg het jasje een heuse metamorfose. Nog steeds is de denimvariant populair, maar ook een leren uitwerking maakt nu furore. Wij zetten enkele fijne looks met het leren jasje voor je op een rij.

Veelzijdigheid

De kracht van de leren shacket zit ‘m in zijn veelzijdigheid. Het is perfect voor laagjesweer en je kunt er alle kanten mee op. Voor een classy look combineer je ‘m zo met een nette broek en een witte blouse. Voor een edgier geheel, kun je ook kiezen voor een all black outfit met een zwart chore jacket. En dan heb je ook nog de klassieke jeans + wit shirt combinatie. Oftewel: binnen elke kledingstijl kun je de shacket wel opnemen.

Fashion
  • BrunoPress, Instagram