Op dit moment van de dag kun je het beste nieuwe schoenen passen

Een podoloog legt uit hoe het zit.

nieuwe schoenen

Wanneer het een shopping for new shoes kinda day is, houden we met verschillende factoren rekening. Het prijskaartje, de look en feel van de schoen en natuurlijk comfort. Soms is het best lastig om te stellen of een schoen comfortabel genoeg is, omdat je verscheidene exemplaren nu eenmaal moet inlopen. Wat in dat geval nog weleens kan helpen is om op het juiste tijdstip te shoppen voor nieuw foot wear.

Het beste voor je voeten

Nieuwe schoenen, die koop je volgens podoloog Miguel Cunha het beste aan het einde van de dag. "Zwelling van de voeten en enkels treedt meestal op aan het einde van de dag als gevolg van de verhoogde druk en stress van vochtretentie in de aderen van uw voeten, omdat ze werken tegen de effecten van de zwaartekracht om het bloed terug naar het hart te duwen", legt de pololoog uit aan Well + Good.

Koop je dus aan het einde van de dag schoenen die comfortabel aanvoelen? Dan is de kans groot dat ze ook in de ochtenden comfortabel zitten.

Zwelling

Cunha vervolgt dat veel mensen zich er niet van bewust zijn dat ook hun voeten opzwellen aan het einde van de dag. Maar dit gebeurt wel degelijk bij iedereen, tot op zekere hoogte. Bovendien hebben sommige mensen het simpelweg niet door omdat ze schoenen dragen die de voeten grotendeels comprimeren. "Bepaalde schoenen die nauwsluitend om de voeten en enkels zitten, zoals sneakers of laarzen, kunnen de zwelling verminderen omdat ze vocht uit de aderen van je voeten en in de aderen van je benen samendrukken op de weg terug naar het hart", legt Cunha uit.

Overigens heeft één schoen een averechts effect: heels. Hakken kunnen ervoor zorgen dat zich meer vocht in de voeten ophoopt, omdat je zwaartepunt zich op een ander punt bevindt. Je kuitspieren zijn dan minder goed in staat om de vloeistoffen terug te pompen naar je hart, waardoor je voeten meer kunnen opzwellen. Om die reden moet je hakken ook nooit halverwege de avond uitdoen, want de kans is klein dat je je voeten dan weer terugkrijgt in die prachtige schoenen.

Fashion
  • Well + Good
  • BrunoPress