Bouclé is back en zo draag je de trend 

De stof was nooit echt out of style, maar lijkt momenteel hipper dan ooit. 

In de jaren vijftig maakte de bouclé-trend z’n debuut en sindsdien veroverde het de wereld van haute couture. Al beperkte de stof, die zich kenmerkt door de wollen lusachtige structuur, zich niet alleen tot de catwalk. Ook op het gebied van street style is bouclé geen onbekende en deze winter zullen we de trend volgens modekenners meer dan ooit spotten.

Inspiratie

De bouclé-trend heeft een beetje een welvarende Franse vrouw feel, maar door de jaren heen vonden modeliefhebbers en influencers manieren om items van de stof in hun garderobe op te nemen zonder er stuck-up uit te zien. Benieuwd hoe de trend momenteel wordt gedragen? Wij verzamelden wat inspiratie.

Casual

Er zijn zoveel manieren waarop je bouclé-items kunt stylen. Een bouclé-jasje over een crop top – al dan niet ook van bouclé – of boven een losse pantalon. Vind je items van deze stof prachtig, maar houd je het graag casual? Draag dan een jasje boven een jeans. Op deze manier behoudt het item z'n elegantie, maar de spijkerbroek geeft het een stoere vibe.

Chanel

De bouclé-trend is er eentje die al heel wat decennia meegaat en die door niemand minder dan Gabrielle 'Coco' Chanel op de kaart werd gezet. De designer vond inspiratie in herenkleding en ontwierp toen een set bestaande uit een jas en rok van de stof. Het werd misschien wel een van de meest iconische kledingstukken van het merk.

En, ga jij een item van bouclé opnemen in je garderobe?

Bron: Who What Wear | Beeld: BrunoPress, Instagram

Laatste nieuws