Overweeg je een pony? Dit model past het beste bij je gezicht

Ideaal als je even wat anders met je haar wilt.

pony

'Zou een pony me staan?' Het is een vraag die jij jezelf minstens één keer in je leven hebt gesteld, terwijl jij je haar modelleerde voor de spiegel. Nu is de kans groot dat je die vraag best met een ja kunt beantwoorden. Al moet je dan wél weten voor welk model je het beste kunt gaan.

Vorm van je voorhoofd

Hoewel een pony de meeste mensen wel staat, zijn er ook gevallen waarin je beter niet voor deze haarstijl kunt kiezen. De grootte van je voorhoofd speelt hierin een belangrijke rol. Heb je een vrij klein voorhoofd? Dan is de kans groot dat bangs niet helemaal jouw ding zijn. Al zou je dan altijd voor een rechte pony kunnen gaan - wat overigens ook een match kan zijn voor mensen met een mediumgroot voorhoofd. Mensen met een langer voorhoofd kunnen het beste een iets kortere pony kiezen. Hiermee accentueer je namelijk de lijnen van je gezicht, je wenkbrauwen en je ogen. En dat zorgt ervoor dat je gezicht nog beter naar voren komt.

Vierkant gezicht

Heb je een brede hoekige kaaklijn en zijn je voorhoofd en jukbeenderen dezelfde breedte? Dan heb je een vierkant gezicht. Een pony die bij jou het beste past is een warrige pony zoals een shaggy fringe of curtain bangs. Dit model zorgt ervoor dat de ronde vormen van je gezicht zachter naar voren komen. Ook een pony langs je gezicht helpt bij het zachter maken van je gezicht.

Ovaal gezicht

Heb je een brede hoekige kaaklijn en zijn je voorhoofd en jukbeenderen dezelfde breedte? Dan heb je een vierkant gezicht. Een pony die bij jou het beste past is een warrige pony zoals een shaggy fringe of curtain bangs. De pony zorgt ervoor dat de ronde vormen van je gezicht zachter naar voren komen. Ook een pony langs je gezicht helpt bij het zachter maken van je gezicht.

Lang gezicht

Wanneer je de lengte van je gezicht wilt verbloemen, kun je het beste kiezen voor een rechte pony. Een long blunt fringe is ook een goede keuze, omdat je gezicht hierdoor korter en breder lijkt. Of kies voor een dichte pony á la actrice Jane Birkin, waarmee je gezichtsvorm mooi geaccentueerd wordt!

Rond gezicht

Heb je brede jukbeenderen en een brede kaaklijn waardoor je gezicht korter oogt? Dan heb je een ronde gezichtsvorm. Een rond gezicht komt goed tot zijn recht met een gelaagde pony, omdat deze pony je gezicht langer doet lijken. Ook een schuine pony of iets kortere rechte pony laten je jukbeenderen nog mooier naar voren komen.

Beauty
  • Tips en Weetjes
  • BrunoPress, Instagram