Moet Will Smith zijn Oscar teruggeven?

The Academy liet gisteren weten dat ze 'gepaste actie' tegen Will Smith gaat nemen.

Lees ook

Je kúnt het gewoon niet gemist hebben: Will Smith die Chris Rock een mep gaf tijdens de Oscars. Later verontschuldigde de acteur zich op het podium toen hij zijn eerste Academy Award ooit in ontvangst mocht nemen, en ook op Instagram deelde hij een dag later zijn excuses – ditmaal ook aan Chris Rock zelf. Maar het kwaad is geschied. De Academy liet gisteren daarom weten ‘gepaste actie’ te ondernemen.

Oscar teruggeven

‘Het incident’ heeft behoorlijk de aandacht weggetrokken van dat waar de Oscars voor staan: prachtige prestaties belonen. Je zou bijna vergeten welke film er met het beeldje voor Best Motion Picture vandoor ging (as a reminder: dat was CODA, aanrader).

Nadat Will Smith een klap verkocht aan Chris Rock, omdat hij een grap maakte over zijn vrouw Jada Pinkett Smith, liet de Academy al snel weten dat het geen enkele vorm van geweld tolereert. Fans vroegen zich daarom af of dit betekende dat de King Richard-acteur zijn Oscar moet inleveren, maar dat is niet het geval. Whoopi Goldberg, acteur en lid van het College van Bestuur van de Academy, bevestigde dit maandag in The View: “We gaan de Oscar niet van hem afpakken. Er zullen consequenties zijn, maar ik geloof niet dat ze dat zullen doen.”

Actie tegen Will Smith

Inmiddels heeft The Academy of Motion Pictures Arts and Sciences in een brief aan haar leden laten weten welke acties het gaat ondernemen, zo weet Vanity Fair. De brief werd samen met de gedragsnormen van de organisatie verzonden en de boodschap luidt: “De Academy veroordeelt de acties van de heer Smith tijdens de show.” De organisatie laat weten gepaste stappen te ondernemen tegen het gedrag van de acteur. “We zijn officieel begonnen met een formele beoordeling van het incident en zullen verdere acties en gevolgen onderzoeken in overeenstemming met onze statuten, gedragsnormen en de wet van Californië.”

Dit proces zal naar verwachting een paar weken in beslag nemen. Ook is in de brief te lezen dat het uitvoeren van het proces ‘doelmatig en respectvol voor alle betrokkenen’ zal zijn, ‘waarbij tegelijkertijd de normen van de Academy worden gehandhaafd.’

Bron: Vanity | Beeld: BrunoPress 

Laatste nieuws

Zie ook