Merendeel van de Nederlanders is niet tevreden over gebit

Maar gelukkig valt daar wel wat te doen. No worries: het heeft niets te maken met slotjes op je tanden.

Lees ook

Glimlachen naar die vreemde die de deur voor je openhield, of zorgeloos in lachen uitbarsten om een leuke grap. Vol zelfvertrouwen (glim)lachen is wat we allemaal willen. Al is hier in de praktijk niet altijd sprake van. Zo blijkt uit onderzoek dat een groot deel van de Nederlanders zich onzeker voelt over haar of zijn gebit.

Onzeker over glimlach

Zo’n driekwart van de Nederlanders (73,5 procent) zou graag hun gebit willen veranderen door een tandheelkundige behandeling te ondergaan. Dit blijkt uit onderzoek van PlusDental*. Onder mannen is die wens het sterkst aanwezig, maar ook bij 20 procent van de vrouwen staat een verandering aan het gebit hoog op de wishlist.

Gelukkig is er tegenwoordig veel mogelijk om je eigen tanden te corrigeren. Miljoenen mensen zijn zo ongelukkig met hun gebit dat ze bijna niet durven te lachen, maar daar brengt PlusDental heel graag verandering in.

Onzichtbare beugel

Staan jouw tanden niet helemaal recht en breng je daar graag verandering in? Dan biedt de onzichtbare beugel van PlusDental de oplossing. Met de zogenoemde aligners kun jij milde en matige tandafwijkingen corrigeren, zonder die gevreesde slotjes op je tanden. De goedkoopste behandelingsmogelijkheid kun je al krijgen voor €1690. Deze behandeling kun je kiezen als je je tanden een lichte correctie nodig hebben.

Daarnaast biedt PlusDental ook nog twee andere behandelingsmogelijkheden aan: middel (€2390) en complex (€2690). Welke het meest voor jou geschikt is, hangt af van hoe scheef jouw tanden staan. De behandeling is discreet, veilig en betaalbaar. Bovendien is het tot 60 procent goedkoper in vergelijking met een traditionele beugel. Dit is te danken aan de digitalisering en het eigen technische lab van PlusDental. Overigens hoef je niet meteen in de buidel te tasten. Je kunt bij een van de twee PlusDental flagship klinieken in Rotterdam en Amsterdam, of de partnerklinieken in heel Nederland een gratis consult krijgen.

Zo ziet een behandeling eruit:

Voordat je aan het traject naar je droomlach begint, krijg je eerst een consult in een van de klinieken. Tijdens deze gratis afspraak krijg je onder andere een beoordeling van je mond- en gebitsgezondheid en een 3D-scan van je gebit. Ook kijken de specialisten van PlusDental in hoeverre jouw tanden geschikt zijn voor de onzichtbare beugel.

Na het consult stellen de specialisten van PlusDental een behandelingsplan op. Dit gebeurt in het PlusDental-laboratorium in Berlijn. Hier stelt een team van meer dan 100 tandartsen en tandtechnici de behandelingen samen. Elk behandelplan wordt vervolgens door minsten twee experts gecheckt en beoordeeld.

Wanneer het behandelplan is samengesteld, zullen de specialisten van PlusDental je over de volgende stappen inlichten. Ook showen ze je een 3D-visualisatie van de te verwachten resultaten. Nog steeds worden er tot op dit moment geen kosten in rekening gebracht. Je krijgt het behandelplan mee en kunt het dan ook met je eigen tandarts bespreken. Wel zo fijn!

Geef je het traject een go? Dan duurt het ongeveer tussen de vier en tien maanden om je tanden te corrigeren. Gemiddeld duurt een behandeling zes maanden. Met de speciaal ontwikkelde app kun je bovendien je voortgang in de gaten houden. De app showt je de 3D-visualisatie van het behandelingsplan, maar is ook een fijn geheugensteuntje. Zo krijg je een herinnering wanneer je de volgende set van aligners moet dragen. Ook kun je hier terecht voor het maken van afspraken en voor de facturatie. Je kunt terecht bij een PlusDental partnerkliniek bij jou in de buurt, maar bent ook altijd welkombij de flagship kliniek in Rotterdam of Amsterdam.

De professionals van PlusDental

Bijna 200 ervaren en geregistreerde tandartsen in Europa werken samen met PlusDental. De tandspecialist heeft consequente digitalisering en hoge medische standaarden hoog in het vaandel. Samen met de expertise van de tandartsen heeft de tandspecialist vele stappen van het orthodontische proces kunnen digitaliseren. Alles om state-of-the-art tandheelkunde toegankelijk en betaalbaar te maken!

Afspraak maken

Enthousiast geworden? Of op z’n minst nieuwsgierig. Snappen we. Op de website van PlusDental kun je meer informatie inwinnen over een gebitscorrectie met een onzichtbare beugel. Hier kun je bovendien ook ervaringen van anderen lezen – 50.000 patiënten gingen je al voor – en kun je hun resultaten zien. Bovendien kun je meteen een afspraak boeken. Om het nog aantrekkelijker te maken, mogen wij een korting van 500 euro weggeven! Gebruik de code** 500-PLUSDENTAL-MARIECLAIRE om deze korting op je behandeling te krijgen. Op naar een stralende glimlach!

*Eerdergenoemd onderzoek van PlusDental, uitgevoerd door Appinio, vond plaats van 26 tot 29 november 2021 onder 1.000 Nederlandse respondenten an 16 tot 65 jaar.
** Deze code is gelimiteerd tot 100 gebruikers en geldig tot 31 december 2022. 

Laatste nieuws

Zie ook