Op een rijtje: trends uit de jaren 90 die nu weer in zijn

Welke trend uit de nineties spreekt jou het meeste aan?

Je kunt gerust een wedje wagen dat een bepaalde trend uit het verleden binnenkort weer helemaal in is. Waar je je geld momenteel op kunt inzetten? De jaren 90. Wij zetten de populairste nineties trends du moment op een rijtje.

De Schotse ruit

Was er in de jaren 90 een trend iconischer dan de ruit-print? We don’t think so. De Schotse ruit spotten we natuurlijk in de hitfilm Clueless en daarna namen velen ‘m over. Het ruitje verdween op den duur wel weer uit het straatbeeld, maar hij lijkt nu voorzichtig aan een terugkeer te werken. Afgelopen Paris Fashion Week verschenen enkele influencers en modemeisjes al in deze print.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Olivia Palermo (@oliviapalermo)

Slip dresses

Ze zijn nooit helemaal uit de mode geweest, maar slip dresses zijn momenteel populairder dan ooit. Nu snappen we dat je ‘m niet zomaar naar kantoor zult dragen, maar met de juiste styling kan dat prima. Draag het bijvoorbeeld over een shirtje met korte mouwen heen of combineer het met een blazer.

Gingham

Er is al enkele jaren geen tekort aan gingham op de runways. En ook niet in de winkels. In de jaren 50 tot en met de jaren 90 was de geblokte print hot and happening en wij voorspellen dat gingham opnieuw vele jaren meegaat.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Trine Kjær (@trinekjaer_)

Korset

De terugkeer van het korset hebben we ongetwijfeld te danken aan Bridgerton. In de jaren 90 zagen we het item regelmatig gedragen worden door celebrities op de red carpet. Toen ging het al om de moderne versie van het item en nu is het korset opnieuw in een modern jasje gestoken.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Hodan Yousuf (@hodanyousuf)

Zwarte leren blazers

Leer was natuurlijk in de jaren 90 altijd een dingetje, dus ook de blazer werd – letterlijk en figuurlijk – in een leren jasje gestoken. Anno 2022 zien we de liefde voor het item opnieuw groeien.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Aimee Song (@aimeesong)

Halter-neck top

Ook de halter-neck is geen onbekende van de jaren 90. De top was erg geliefd onder zangeressen en vorig jaar maakte de halter-neck top z’n terugkeer. Het zal ons niets verbazen als we het kledingstuk ook deze zomer weer veel gaan zien.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door NONI CYNGOR🦋 (@nonicyngor)

Combat broek

De combat broek, of de cargo jeans, is ook weer een hit. Iedereen had er in de nineties wel eentje. Maar nadat de broek uit de mode raakte, werd-ie bestempeld als lelijk. Nu blijkt dat gelukkig niet meer het geval en is de broek weer in de mode. Dit keer alleen niet in camouflagekleuren, maar in alle tinten van de regenboog.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Emili Sindlev (@emilisindlev)

Gilet als top

Een gilet maakte de laatste jaren vooral onderdeel uit van een set bestaande uit meerdere lagen, maar het item wordt tegenwoordig steeds vaker als top gedragen. Net zoals men in de jaren 90 fanatiek deed.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door alyssa coscarelli (@alyssainthecity)

Niet alleen in fashion

De jaren 90 blijkt een grote inspiratie te zijn voor de mode die we vandaag de dag dragen, maar ook op andere gebieden inspireert dit tijdperk nog enorm. Zo is de rommelige updo á la Pamela Anderson weer een hit (heeft vast te maken met de miniserie Pam & Tommy) en dragen we weer wat vaker donkere make-up rondom onze ogen.

Bron: Who What Wear | Beeld: BrunoPress, Instagram

Laatste nieuws