Sophie Turner deelt openhartig hoe ze haar eetstoornis te boven kwam

De actrice kreeg hiervoor een bijzondere vorm van therapie.

Lees ook

Sophie Turner was nog maar 15 jaar oud toen ze de rol van Sansa in de hitserie Game of Thrones kreeg. De actrice vertolkte de rol met verve en kreeg er zelfs een Primetime Emmy-nominatie voor. Toch kreeg ze ook kritiek op haar acteren en dat vond ze moeilijk. Ze ontwikkelde zelfs een eetstoornis en vertelt nu openhartig hoe ze die destijds weer te boven kwam.

Onzeker over uiterlijk

In een interview met Elle UK sprak de inmiddels 26-jarige Sophie Turner afgelopen week openhartig over haar mentale gezondheid en de reacties die ze op haar uiterlijk kreeg toen ze in Game of Thrones speelde. “Mensen zeiden: ‘Damn, Sansa is 10 pond aangekomen’, of ‘Damn, Sansa moet 10 pond afvallen’, of ‘Sansa is dik geworden’. Ik kreeg veel opmerkingen over mijn huid en mijn gewicht en dat ik geen goede actrice was. Ik geloofde dat ook gewoon. Ik vroeg dan (aan de stylingafdeling, red.) of ze mijn korset strakker wilde doen. Ik werd er heel, heel erg zelfbewust van.”

De actrice vervolgt dat ze op een gegeven moment hulp nodig had voor haar mentale gezondheid en voor de eetstoornis die ze had ontwikkeld. “Een lange tijd was ik erg ziek door een eetstoornis en ik had toen een companion, een live-in therapist, die ervoor zorgde dat ik geen ongezonde dingen deed omtrent mijn eetgewoontes.”

Live-in therapist

De live-in therapist van Sophie was 24/7 bij haar, en is daarmee niet een vorm van therapie die iedereen zich zomaar kan veroorloven. Zo deelt InStyle dat de kosten voor een dergelijke therapeut variëren tussen de 10.000 en 60.000 dollar per maand. Desalniettemin was het voor Sophie wel haar redding.

“Op een avond gingen mijn gedachten de hele tijd uit naar wat ik op Instagram had gelezen. Ik dacht: ‘Ik ben zo dik. Ik ben zo onbegeerlijk.’ Het ging echt heel ver. Mijn therapeut zei toen tegen me: ‘Weet je, niemand geeft er eigenlijk iets om. Ik weet dat je dit denkt, maar niemand denkt het. Zo belangrijk ben je niet’. Dat was het beste wat ze me ooit had kunnen vertellen.”

Supportsysteem

Sophie had veel aan deze vorm van therapie, maar stelt dat het ook belangrijk is om een goed support system te hebben. Zo vertelt ze tijdens hetzelfde interview dat ze veel heeft gehad aan de steun van anderen, waaronder aan die van haar man Joe Jonas. Hij hielp haar onder andere om meer zelfvertrouwen te krijgen.

Bovendien speelt therapie nog altijd een belangrijke rol in het leven van de actrice, en maakt het nog steeds onderdeel uit van haar herstel. “Ik doe het nog altijd elke week”, vertelt ze over de individuele therapiesessies die ze nu volgt. “Soms ga ik op een retreat om tot mezelf te komen, en ik heb nog steeds dagen waarop ik me depressief voel, maar het is nu managable. Ik weet wat goed voor me is en wat niet goed voor me is. Ik heb de tools.”

Bron: Elle UK, InStyle | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook