Dit wil je weten: zo kun je fietsen met een lange rok aan

Easy peasy!

Lees ook

Midi skirts en zwierende jurken zijn bij ons de go-to outfit in de zomer. Het enige nadeel – naast schurende benen – is dat fietsen onmogelijk wordt met een flowy skirt. Gelukkig bestaat er een manier waarmee dit alsnog lukt. Ideaal!

Elegant op de fiets

We zijn groot fan van onze fiets: binnen no-time ben je op plaats van bestemming, zonder gedoe met het OV. Maar een wijde rok komt al snel tussen je spaken, en in strakke rok opstappen? No way dat dat charmant gaat gebeuren.

Onderweg ben je vervolgens continu bezig met het rechttrekken van je jurk of rok, en als gevolg heb je je ogen eigenlijk niet meer goed op de weg. Aiii… Maar dat is dus heel simpel op te lossen. De benodigdheden? Een elastiekje en een muntje.

Lifehack

Om te voorkomen dat je de hele weg je jurk moet vasthouden, gebruik je simpelweg een muntstuk van bijvoorbeeld 50 cent. Duw deze aan de achterkant van je rok naar voren, tussen je benen door. Aan de voorkant pak je de munt vervolgens vast door de stof heen en wikkel je het elastiekje er stevig omheen.

Nu heb je de voor- en achterkant van je rok in feite aan elkaar vastgemaakt, waardoor er twee pijpen ontstaan zoals bij een broek. Zo kun je makkelijk op de fiets stappen, zonder zorgen over inkijk, opvliegende stof, of kleding tussen je spaken. Thank us later!

Bron: Libelle, Grazia | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook