Er is een reden waarom je ene wenkbrauw er beter uitziet dan de andere

They're sisters. Not twins.

Lees ook

Met mascara en eyeliner kun je veel bereiken, maar de echte blikvanger van je gezicht zijn je brows. Sommigen houden van fluffy wenkbrauwen, anderen van een subtielere arch. Maar hoe jij je wenkbrauwen ook vormgeeft, de een lijkt er vaak ‘perfecter’ uit te zien dan de ander. Hoe kan dat toch?

Plukken

Een van de redenen waarom je wenkbrauwen er ietwat ongelijk uitzien? Dat zou kunnen komen doordat je in de jaren ’90 – toen het superhip was – te enthousiast je wenkbrauwen te lijf bent gegaan met een pincet. De haartjes groeiden wel weer terug, maar kunnen soms net iets anders terug groeien dan je hoopte.

Inmiddels is de flinterdunne wenkbrauw niet meer zo en vogue en geven we de voorkeur aan de wat vollere wenkbrauw. Laat jij momenteel je wenkbrauwen wat voller groeien? Dan heb je misschien al ontdekt dat dit echt een crime kan zijn. Zo kunnen de haren ongelijk terug groeien, waardoor je tijdelijk met ongelijke wenkbrauwen zit. Maar don’t you worry, want na verloop van tijd wordt dit een stuk beter! En in de tussentijd hebben we altijd nog wenkbrauwpotlood.

Spieren

Naast enthousiast plukken kan er echter ook nog een andere reden zijn waarom je ene wenkbrauw er ‘beter’ uitziet dan de ander. Wenkbrauwexpert en oprichter van The Brow Gal Tonya Crooks legt uit waardoor het kan gebeuren. Het heeft namelijk te maken met je spieren onder je wenkbrauwen.

Niet alle spieren in je gezicht zijn helemaal symmetrisch. Dat komt bijvoorbeeld doordat we onze spieren nu eenmaal niet symmetrisch gebruiken voor onze gezichtsuitdrukkingen. Ook de kant van je gezicht waar je op slaapt, kan al van invloed zijn op de ontwikkeling van die spieren. En hierdoor lijkt het dus alsof je ene wenkbrauw net ‘hoger’ of ‘anders’ op je gezicht zit.

Bron: Instagram Tonya Crooks, Grazia UK, Dingen voor Vrouwen | Beeld: BrunoPress 

Laatste nieuws

Zie ook